Πολιτική

Ο… Άγιος Μοσκοβισί και το παρασκήνιο του Eurogroup

Η παρτίδα λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα. Αλλά την έσωσαν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Όλι Ρεν και ο Μάριο Ντράγκι. Το δραματικό μήνυμα του Γιάννη Στουρνάρα.

Η ώρα ήταν περασμένη, τα νεύρα σπασμένα και το χάσμα ανάμεσα στους Ευρωπαίους και την Κριστίν Λαγκάρντ στα 5 δισ. ευρώ. Κανείς δεν έκανε πίσω και δεν ήθελε πολύ για να σφυρίξει λήξη το Eurogroup, χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα, ξανά!

«Θέλετε την Ελλάδα στην ευρωζώνη; Τη θέλετε στον δυτικό κόσμο» είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θέλοντας με δραματικό τόνο να… ξυπνήσει τους εταίρους και δανειστές.

Αλλά η φωνή του, δεν εισακούστηκε. Μάλλον δεν ήταν τόσο… στεντορεια όσο του Γάλλου ομολόγου του, Πιέρ Μοσκοβισί. «Εδώ έχουμε μια χώρα η οποία μέσα σε τρεις μήνες κάλυψε όλα τα κενά και καθόμαστε και μιλάμε για δεκαδικά στοιχεία; Είμαστε πολιτικοί και υπουργοί και ως τέτοιοι οφείλουμε να συμπεριφερθούμε», είπε.

Είχε και σύμμαχο τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που δεν ήθελε και πολύ να τους κλείσει όλους στην αίθουσα και να καταπιεί το κλειδί! «Δε φεύγουμε από εδώ χωρίς συμφωνία» ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Ήταν τόσο καταλυτική η παρέμβαση του Μοσκοβισί που μετά το τέλος του συμβουλίου, ο Γιάννης Στουρνάρας τον ρώτησε αν ήθελε να μπει στο… εορτολόγιο ή αν προτιμούσε να δώσουμε το όνομά του σε κάποιο δρόμο ή πλατεία.

Στα… highlights της συνεδρίασης και η αγκαλιά του Γιάννη Στουρνάρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κι ας μας έχει κάνει τη ζωή πατίνι ο Γερμανός…

Φάτε, πιείτε αλλά αποφασίστε

Μπήκαν μεσημέρι, βγήκαν ξημερώματα. Δεν ήταν δυνατόν να τη βγάλουν… ξεροσφύρι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Μπύρα, καφέ και σάντουιτς τους προσφέρθηκαν και τα κατανάλωσαν όσο περίμεναν την… ετυμηγορία των εμπειρογνωμόνων της ευρωζώνης αλλά και του ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρηξη Έλληνα τραπεζίτη:”Τα σκά..ωσαν μία και το ξανακάνουν”

Financial Times:Συμφέρει την Ελλάδα η αποτυχία του προγράμματος!

 

5 χαράτσια που πρέπει να πληρώσουμε μέσα στον Δεκέμβρη!

Ποιά η είναι στάση του οίκου Fitch για την απόφαση του Eurogroup και τι κινδύνους “βλέπει”

Eurobank: Oι τμηματικές δόσεις δυσχεραίνουν τη ρευστότητα

Τα θολά σημεία και οι παγίδες της συμφωνίας – Πως θα μοιραστούν τα 44 δισ. της δόσης

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι