Πολιτική

O Φ. Κουβέλης αποκλείει επιστροφή στην κυβέρνηση

«Εκτιμώ ότι από τις ευρωεκλογές θα βγουν συμπεράσματα, χωρίς να υποτιμώ και να μην συνυπολογίζω το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, ιδιαίτερα με το δεδομένο ότι έχουν κυρίαρχο και το πολιτικό στοιχείο», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Πρόσθεσε δε πως «το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο δεν θα είναι το στοιχείο που θα κυριαρχήσει στην επιλογή των πολιτών. Εκείνο που θα κυριαρχήσει είναι το αυτοδιοικητικό κριτήριο και το πώς αυτό προσδιορίζεται με επάρκεια ή σχετική επάρκεια σε επίπεδο περιφερειακών εκλογικών αναμετρήσεων».

Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και «εισόδου» στην κίνηση των «58», λέγοντας ότι «αν έβλεπα θετικά (την κίνηση των 58) θα είχαμε ανταποκριθεί και στο κάλεσμά τους».

«Αντίθετα», είπε, «ανεξάρτητα από το καλοπροαίρετο ή μη της επιλογής τους, δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου. Θα προσθέσω ότι η κυβέρνηση αυτή, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, με την ίδια ή μεγαλύτερη ένταση, συνέχισε μια πολιτική με την οποία δεν ήταν σύμφωνη – πολλώ δε μάλλον δεν είναι σύμφωνη σήμερα- η ΔΗΜΑΡ. Κατά συνέπεια, το ερώτημα εάν επιστρέφουμε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, έχει μία και μόνη απάντηση: όχι».

Στην ερώτηση αν η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε λέγοντας: «Εξαρτάται. Αλλά, στη βάση των υπαρχόντων στοιχείων, εκτιμώ ότι δεν θα μπορέσει. Εκτός αν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 180 ψήφων, αλλά δεν το βλέπω».

Τόνισε, πάντως, ότι η ΔΗΜΑΡ «προωθεί την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού πόλου. Πάμε πολύ καλά και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα να δείτε συγκεκριμένο αποτέλεσμα από την προσπάθειά μας. Θα σας πω ευθέως: επίκειται η δημοσίευση μιας διακήρυξης, ενός πλαισίου πολιτικού περιεχομένου και αναμφισβήτητα θα φέρει υπογραφές συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία προσδιορίζουν αυτήν τη δυναμική της συμπαράταξης και αμέσως μετά θα υπάρξουν και άλλα ονόματα, στη βάση συγκεκριμένων ζητημάτων, που αφορούν την παρούσα και ύστερη, μεταμνημονιακή Ελλάδα… Πέραν αυτών (σ.σ.: Χ. Καστανίδης, Π. Μπεγλίτης κτλ) θα είναι και ονόματα και από τον χώρο της κοινωνίας».

Ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ακόμη ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του θα υπάρχει και άλλο διακριτικό όνομα, σημειώνοντας: «Το ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές οπωσδήποτε θα φέρει τον όρο Δημοκρατική Αριστερά, αλλά θα έχει οπωσδήποτε τον προσδιοριστικό όρο που θα αναδεικνύει και θα καταγράφει τη συμπαράταξη αυτή. Έχω προσκληθεί να πάρω μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες από τους ευρωσοσιαλιστές και αυτό σημαίνει συμμετοχή στις διαδικασίες της ευρωομάδας και όχι του ΕΣΚ. Διότι, όπως έχουμε αποφασίσει και στο πρόσφατο συνέδριό μας, με την όποια εκπροσώπηση επιτύχουμε στις ευρωεκλογές, θα ενταχθούμε στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απέρριψε η ΔΗΜΑΡ τις κυβερνητικές αλλάγες για τον ΕΟΠΠΥ – Κατέθεσε τις δικές της προτάσεις

Μήνυμα Κουβέλη στους διαφωνούντες: Προστατεύστε την εικόνα του κόμματος

Ο “σταθερός” κυριος Λοβέρδος

Πολύ καλά στην υγεία του ο Φ. Κουβέλης μετά την επέμβαση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αναταραχές στη Νέα Αριστερά για το πότε θα παραιτηθεί ο Αλέξης Χαρίτσης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ
Η αρχή του «κακού» στο κόμμα φαίνεται πως έγινε την επόμενη ημέρα της ΚΕ, όπου δεν πέρασε η πρόταση του Αλέξη Χαρίτση αλλά του Γραμματέα της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδη
Αλέξης Χαρίτσης
Στον δρόμο Τριαντόπουλου ο Κώστας Καραμανλής – Πώς σχηματίστηκε η δικογραφία για τους πρώην υπουργούς Μεταφορών
Το βράδυ της Δευτέρας διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την έρευνα που διεξήγαγε ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπαϊκάμης
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών