Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ο Φ. Κουβέλης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; – Ο ίδιος διαψεύδει

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η πρόταση ήρθε από τη ΝΔ και φαίνεται να έχει και τη σύμφωνη γνώμη από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ήδη έχει γίνει συνάντηση με τον ίδιο τον κ. Κουβέλη λένε τα δημοσιεύματα

Οι πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Δημοκρατία φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα το σενάριο για πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα έγινε πρόταση στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σε συνάντηση που είχε με τον Δ. Σταμάτη.
Ο κ. Κουβέλης έχει αφήσει να εννοηθεί στο παρελθόν ότι θα τον ενδιέφερε να είναι υποψήφιος, ωστόσο καμία κίνηση δεν υπήρξε ως τώρα.

Όπως δημοσιεύει όμως η εφημερίδα η κίνηση έγινε με πρωτοβουλία του Μαξίμου και ο κ. Κουβέλης με τον κ. Σταμάτη συζήτησαν όλα τα ενδεχόμενα.

Μιλώντας ωστόσο στον ΣΚΑΙ ο κ. Κουβέλης διέψευσε ότι υπήρξε συνάντηση με τον κ. Σταμάτη λέγοντας ότι ανάλογες πληροφορίες μπορεί να λειτουργούν και αποπροσανατολιστικά.
 

)

Για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας με βάση το Σύνταγμα απαιτούνται 180 ψήφοι. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ αυτή την ώρα δεν διαθέτουν παρά 167 βουλευτές και θεωρείται απίθανο να μπορέσουν μαζί με κάποιους από τους ανεξάρτητους να μπορέσουν να εκλέξουν πρόεδρο.

Έτσι επανέρχεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή προέδρου καθώς στην περίπτωση αυτή θα χρειάζονται μόνον 151 ψήφοι για την εκλογή προέδρου.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε