Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

O Αλέξης Τσίπρας πήγε και στη Λέσβο και στη Μυτιλήνη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Χαμός στο διαδίκτυο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη Μυτιλήνη. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το νησί μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για να δουν από κοντά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν με τις μαζικές και σε καθημερινή βάδη προσφυγικές ροές.

Ο Μάρτιν Σουλτς βρίσκεται για δεύτερη ημέρα στη χώρα μας. Χθες και πάλι μαζί με τον πρωθυπουργό, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για την πρώτη επιχείρηση μετεγκατάστασης προσφύγων από τη χώρα μας.

Και συγκεκριμένα έξι οικογενειών, δύο από την Συρία και τεσσάρων από το Ιράκ, οι οποίες ταξίδεψαν αεροπορικώς για το Λουξεμβούργο, αφήνοντας οριστικά π΄λισω τους την δίνη του πολέμου και τον κίνδυνο του θανάτου που αντιμετώπιζαν στο ταξίδι τους.

Στη Μυτιλήνη με… παρατράγουδα

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάριν Σουλτς και βρέθηκαν ανάμεσα σε δεκάδες πρόσφυγες, με τους οποίους συνομίλησαν, ακούγοντας τα προβλήματά τους.

Νωρίτερα μάλιστα υπήρξαν και στιγμές έντασης, αφού το Δημαρχείο τελούσε υπό κατάληψη, τα μαύρα πανό είχαν κάνει την εμφάνισή τους και όλα έδειχναν πως θα υπάρξουν… παρατράγουδα, όπως είχε συμβεί και κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, μαζί με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνεν Φάιμαν.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση, ήταν μια αποστροφή του Έλληνα πρωθυπουργού, όταν έκανε αναφορά στα νησιά όπου έχουν γίνει επίσημες επισκέψεις από την πλευρά της κυβέρνησης για να διαπιστωθεί από κοντά η κατάσταση.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως “ήρθαμε σήμερα σε μια δύσκολη μέρα, αλλά δεν θέλαμε να κρύψουμε τίποτα. Θέλαμε να δούμε την πραγματική, σκληρή εικόνα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Ελλάδος”, δημιουργώντας αναπόφευκτα ένα μικρό μπέρδεμα…

Πλεονασμός, σαρδάμ ή… γκάφα;

Η άφιξη των Αλέξη Τσίπρα και Μάρτιν Σουλτς στην Μυτιλήνη - Φωτό Eurokinissi

Η άφιξη των Αλέξη Τσίπρα και Μάρτιν Σουλτς στην Μυτιλήνη - Φωτό Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε