Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ο Φλεβάρης της Κεντροαριστεράς…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Καθοριστικός για την πορεία της Κεντροαριστεράς θα είναι ο Φεβρουάριος, καθώς αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τη συγκρότηση του νέου κεντροαριστερού σχήματος με τη συνεργασία ουσιαστικά ΠΑΣΟΚ και κίνησης των “58”, από τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ “φλερτάρει” πλέον παρασκηνιακά με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο είναι είναι πολύ πιθανόν να συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο εάν και εφόσον βέβαια μπει στη Βουλή.

Καθοριστική συνάντηση Βενιζέλου – Βούλγαρη…

Στο πλαίσιο αυτό εντός των ημερών, ίσως και αύριο 2/2, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον άτυπο επικεφαλής των “58” καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη προκειμένου να οριστικοποιήσουν το χρονοδιάγραμμα με ορίζοντα την Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα και η οποία θα αποτελέσει ουσιαστικά την ιδρυτική πράξη διακήρυξης της Ελληνικής “Ελιάς” ή της επονομαζόμενης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης

Πέραν του προγραμματικής διακήρυξης του νέου σχήματος που θα κατέβει όχι μόνο στις ευρωεκλογές αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες και στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό, ΠΑΣΟΚ και 58 πρέπει να ξεκαθαρίσουν μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη συνύπαρξή τους ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές παρεξηγήσεις.

Το ποιος έχει το πάνω χέρι στην “Ελια” είναι ένα ζήτημα που διχάζει στελέχη των δύο πλευρών με τους κ. Βενιζέλο και Βούλγαρη

Το ποιος έχει το πάνω χέρι στην “Ελια” είναι ένα ζήτημα που διχάζει στελέχη των δύο πλευρών με τους κ. Βενιζέλο και Βούλγαρη να πρέπει να βρουν ένα σημείο συμβιβασμού αν δεν θέλουν το όλο εγχείρημα να τιναχτεί στον αέρα καθώς έχουν αντιμετωπίσουν ο μεν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους εσωκομματικούς “αμφισβητίες” μερικοί εκ των οποίων προέρχονται και από το περιβάλλον του και με βλέπουν με καχυποψία την Κίνηση και ο δε επικεφαλής των “58” τους σκληροπυρηνικούς της Κίνησης να επιθυμούν αυτόνομη πορεία και αυτοδιάλυση ουσιαστικά του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλευρό ΠΑΣΟΚ και “58” οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης και ο πρώην εκπρόσωπος Ανδρέας Παπαδόπουλος, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τον Φώτη Κουβέλη να προσέλθει στο διάλογο και να συμμετέχει στο σχέδιο των “58” περί ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πάντως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη δική του πορεία προς τη δημιουργία του “τρίτου πόλου”, μόνο που ο “αρραβώνας” με τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου να μην οδεύει σύμφωνα με πληροφορίες σε “γάμο”. Στον “τρίτο πόλο” του κ. Κουβέλη αναμένεται κατά ,πάσα πιθανότητα να ενταχθούν πρώην υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως οι Χάρης Καστανίδης, Πάνος Μπεγλίτης, Στέφανος Μανίκας κ.α.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανδρ. Παπαδόπουλος: Ο Ανδρέας δεν ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός

Ο “αρραβώνας” δεν φαίνεται να πηγαίνει σε γάμο

«Τρέχει» η Κεντροαριστερά: συνάντηση Κουβέλη – Λοβέρδου στις 19:00

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε