Σάββατο, 6 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ο Μάρτιος των κρίσιμων αποφάσεων για Σαμαρά – Βενιζέλο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Συναγερμό έχουν σημάνει στην κυβέρνηση το τελεσίγραφο του Eurogroup για άμεση συμφωνία με την τρόικα και ο ακήρυχτος πόλεμος εντός του ΠΑΣΟΚ, που απειλεί τη συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας εν όψει κρίσιμων νομοσχεδίων – έως την Κυριακή νέα συνάντηση των Σαμαρά και Βενιζέλου, με στόχο να αποσοβηθεί πολιτικό ατύχημα, που θα εκτρέψει την ομαλή πορεία της χώρας προς τις τριπλές κάλπες του Μαίου.

Πριν από τις εκλογές υπάρχει και ο…Μάρτιος. Με αυτό το μότο υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες υπογραμμίζουν την πολιτική σημασία του επόμενου 15μερου για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να υπερκεράσει κοινοβουλευτικούς σκοπέλους – προαπαιτούμενα για την τελική συμφωνία με την τρόικα. Η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία απειλείται σοβαρά και από τις φυγόκεντρες δυνάμεις, που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο των κλιμακούμενων αψιμαχιών μεταξύ Βενιζελικών και Παπανδρεικών στελεχών.

Τρία νομοσχέδια απειλούν να τραυματίσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία – Σαμαράς και Βενιζέλος αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, που θέλει να προλάβει πολιτικό ατύχημα 

Τα νέα και εξόχως δυσμενή πολιτικά δεδομένα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος σε νέα συνάντηση, που αναμένεται να έχουν έως την Κυριακή οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, που βλέπουν την καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα να θέτει εν αμφιβόλω το στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης εν όψει Αυτοδιοικητικών Εκλογών και Ευρωεκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προβληματίζεται έντονα κατά πόσον ο νέος κύκλος εσωστρέφειας, που ταλανίζει τον δεύτερο κυβερνητικό εταίρο, μπορεί να μπλοκάρει την υπερψήφιση κάποιου από τα νομοσχέδια, που έρχονται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, κάτι που αποτυπώθηκε και στις συσκέψεις, που είχε με στενούς του συνεργάτες στην οικία του τις προηγούμενες δύο ημέρες.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, αύριο κατά πάσα πιθανότητα ο Γιάννης Στουρνάρας προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της Eurobank. Το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση, που θα τηρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει ήδη διατυπώσει ενστάσεις για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Δεύτερο κρίσιμο νομοσχέδιο το “σπάσιμο” της ΔΕΗ, που συνιστά το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Γρίφο αποτελεί πως θα κινηθούν βουλευτές της συμπολίτευσης και δη του ΠΑΣΟΚ, που διατηρούν στενούς δεσμούς με συνδικαλιστές. Τρίτο νομοσχέδιο, η ενσωμάτωση των διαρθρωτικών αλλαγών, που προτείνει ο ΟΟΣΑ με την “καυτή πατάτα” να έχει μεταφερθεί στα χέρια των δύο πολιτικών αρχηγών, που καλούνται να κατευνάσουν τις αντιδράσεις στις δύο Κ.Ο.

Διαβάστε επίσης

Πέντε μέρες και έξι αγκάθια με την τρόικα

Μετέωρη η κυβέρνηση στον απόηχο του εμφυλίου στο ΠΑΣΟΚ

Κυβέρνηση: κι όμως στο eurogroup δεν χάσαμε

Βόμβα Παπαδόπουλου:”Η τρόικα υπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε