Τετάρτη, 17 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ο Μητσοτάκης καλεί στην Βουλή την κυβέρνηση για το «plan X» ή «plan (T)sipras»

Ο Μητσοτάκης καλεί στην Βουλή την κυβέρνηση για το «plan X» ή «plan (T)sipras»

Σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική του Ομάδα κατέθεσαν Επίκαιρη Επερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας για το «plan X» ή «plan (T)sipras», που ετοίμαζε η Κυβέρνηση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 καθώς και σχετική Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων.

Στο κείμενο της Επερώτησης σημειώνεται ότι το αίτημα να διερευνηθεί όλη αυτή η περίοδος γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο μετά τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ, που είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το σχέδιο «plan X». Επίσης επισημαίνεται εκτός από μια σειρά από αντιφατικές δηλώσεις που έχει κάνει από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, που επιβεβαιώνουν «την ύπαρξη “σχεδίου X”, το οποίο είχε εκπονήσει η πρώτη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με εντολή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Ο Πρόεδρος και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν τους συναρμόδιους Υπουργούς να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για την ύπαρξη του «σχεδίου Β», τα μέλη της ομάδας Βαρουφάκη, το κόστος της μελέτης Γκαλμπρέιθ και τους αποδέκτες της, ενώ τα έγγραφα που ζητούν να κατατεθούν στην Βουλή είναι το σύνολο της αλληλογραφίας και έγγραφα οποιασδήποτε μορφής, που κατέληξαν στη σύνταξη της έκθεσης επιπτώσεων ή σχεδίου άμυνας, γεγονός που ο Πρωθυπουργός έχει επιβεβαιώσει και αποδεχθεί, πως ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών και ο κ. Γκαλμπρέιθ περιγράφει στο βιβλίο του. Και η έκθεση της επιτροπής του «σχεδίου Β».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε