Δευτέρα, 22 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο φόβος της “αριστερής παρένθεσης”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το σενάριο που φοβίζει τα μάλα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το σενάριο της λεγόμενης “αριστερής παρένθεσης”, δηλαδή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εντός του έτους χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με αποτέλεσμα το Φεβρουάριο που θα γίνει κανονικά η Προεδρική εκλογή η σχηματισθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να χάσει την εξουσία.

Του…φόβου το αληθές ήρθε να επιβεβαιώσει ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος με συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα “Real News”, επισήμανε ότι ο ίδιος δεν αποκλείει εκλογές και πριν από την εκλογή Προέδρου.

«Από τη στιγμή που δεν εξασφαλίζει τις 180 ψήφους, γιατί να προκαλέσει μια πρόωρη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο;», διερωτήθηκε ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας με νόημα: «μην αποκλείετε, όμως, η κυβέρνηση να προκαλέσει εκλογές γνωρίζοντας πως, όσο παραμένει στα πράγματα, η ήττα της θα είναι βαρύτερη και πιο μεγάλη».

Στην Κουμουνδούρου λένε ότι το σενάριο της “αριστερής παρένθεσης” που απεργάζονται πολιτικοί κύκλοι δεν έχει περιθώρια επιτυχίας καθώς ακόμη κι αν ο Αντώνης Σαμαράς το επιλέξει, είθισται μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση να έχει περίοδο χάριτος.

Παράλληλα στελέχη της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι με βάση τις δικές του πληροφορίες ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ούτε το Φθινόπωρο, ούτε τον Φεβρουάριο θα έχει διαμορφώσει μια “προεδρική πλειοψηφία” εκφράζουν την επιθυμία τους να υπάρξουν ομαλές πολιτικές εξελίξεις και να προκηρυχθούν εκλογές, αλλά με αφορμή την προεδρική εκλογή, είτε γίνει αυτή τον φθινόπωρο, είτε τον Φεβρουάριο.

Και αυτό προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά την προσέγγισή τους να έχει την δυνατότητα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σχετική πλειοψηφία 151 βουλευτών. Το επιθυμητό πάντως σενάριο της Κουμουνδούρου προϋποθέτει να έχουν διαμορφωθεί προεκλογικά συμμαχίες ή και συνεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση και κυρίως να βγαίνουν τα “κουκιά” της “κεντρο-αριστεράς”. Διαφορετικά για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απαιτούνται και ψήφοι της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε