Πολιτική

Ο Τσίπρας συνειδητά υπονομεύει την Ελληνική Προεδρία!

Σφοδρή φραστική επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας. Αφορμή συνέντευξη του κ. Τσίπρα στο δελτίο ειδήσεων των απολυμένων της ΕΡΤ, στην οποία ανέφερε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εμποδίσει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημα για λύση του ελληνικού ζητήματος χρέους.

Ο κ. Κούρκουλας δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας συνειδητά πλέον υπονομεύει την ελληνική Προεδρία και τη θέση της χώρας στην ΕΕ. «Τέτοιες απόψεις πλήττουν τη σοβαρότητα της χώρας, αλλά και τη σοβαρότητα του ιδίου και του κόμματός του» σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Θα μπλοκάρει, άραγε, και τις αποφάσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Σερβία; Τις αποφάσεις για τα διαρθρωτικά ταμεία και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που προβλέπονται στο νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, και θα ενισχύσουν με δισεκατομμύρια ευρώ την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια;».

Στο πλαίσιο της ίδιας ομιλίας, ο κ. Κούρκουλας αναφέρθηκε στη χθεσινή απόφαση της Ιρλανδίας να εξέλθει από το πρόγραμμα σταθεροποίησης και να απευθυνθεί απευθείας στις αγορές για χρηματοδότηση. «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, που δείχνει τον δρόμο εξόδου από το μνημόνιο χωρίς λεονταρισμούς και “σκισίματα μνημονίων”» είπε.

Έκανε ακόμη λόγο για θεαματική βελτίωση του χρηματοδοτικού προφίλ του ελληνικού χρέους που επιτεύχθηκε με το PSI και την επιμήκυνση του χρονικού ορίζοντα αποπληρωμής των επιτοκίων, καθώς και για ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης για το 2014, εκτός αν, όπως δήλωσε, η θετική πορεία ανακοπεί από εσωτερική πολιτική αποσταθεροποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκαλυπτικός ο Π. Τατσόπουλος στο ΣΚΑΪ: Δεν λέω όχι σε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Ο Α. Τσίπρας στην ΕΡΤ3 – Πιο κοντά οι εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση υποκρίνεται, έχει ήδη συμφωνήσει με την Τρόικα

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ