Σάββατο, 6 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Ο Βενιζέλος ή ο Τσίπρας “κέρδισε” από τη “ναυμαχία” για τα υποβρύχια;

Ο Βενιζέλος ή ο Τσίπρας “κέρδισε” από τη “ναυμαχία” για τα υποβρύχια;

….Μάλλον ο Αντώνης Σαμαράς καθώς επέλεξε τελικά να μην εμπλακεί στην αντιπαράθεση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τα υποβρύχια.

Ωστόσο η απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης αλλά και η “χλιαρή” στήριξη που παρείχαν οι ομιλητές της ΝΔ ακόμη και ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμοπουλος προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ανέδειξε το μείζον ενδοκυβερνητικό πρόβλημα που υπάρχει και επιβεβαίωσε, παρά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, την εκτίμηση κυβερνητικών παραγόντων και όχι μόνο, ότι ο κ. Βενιζέλος είναι ο “αδύναμος κρίκος”.

Δεν είναι τυχαίο επίσης σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsit ότι στο πρόσφατο γεύμα Παπούλια-Σαμαρά το μενού περιελάμβανε και τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και το μέλει γενέσθαι στη Χαριλάου Τρικούπη

Αυτό φάνηκε σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών και από το γεγονός ότι παρά τα όσα διέρρεαν οι συνεργάτες του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης περί “αποστομωτικής απάντηση στον αυθάδη νεαρό” με ονόματα και διευθύνσεις για τις σχέσεις του ιδίου και του κόμματος του με συγκεκριμένα συμφέροντα, ο κ. Βενιζέλος επέλεξε τελικά σχετικά χαμηλούς τόνους και ουδόλως αποκαλυπτικούς για τη διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑ – συμφερόντων.

Δεν είναι τυχαίο επίσης σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsit ότι στο πρόσφατο γεύμα Παπούλια-Σαμαρά το μενού περιελάμβανε και τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και το μέλει γενέσθαι στη Χαριλάου Τρικούπη ώστε να μην κλονιστεί η κυβερνητική πλειοψηφία και γενικότερα η πολιτική σταθερότητα, ενόψει μάλιστα της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στου ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στο “Κάραβελ”.

Μιας συνεδρίασης στην οποία ο κ. Βενιζέλος μετά την “ψήφο εμπιστοσύνης” που έλαβε στην ψηφοφορία για τα υποβρύχια με την “ανοχή” της ΝΔ θα ζητήσει επί της ουσίας και “ψήφο εμπιστοσύνης” από την ΚΠΕ σε ότι αφορά την πολιτική που ακολουθεί όντας κυβερνητικός εταίρος και στο μέτωπο της κεντροαριστεράς.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τροπολογία που “βύθισε” τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πληρώσαμε 132 εκατομμύρια για υποβρύχια που δεν φτιάχτηκαν ποτέ

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων από τον Κάντα – “Έδωσε” ονόματα που ούτε οι ανακριτές δεν ήξεραν – Ποιός είναι ο δικηγόρος των 10 off shores

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για τα υποβρύχια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε