Site icon NewsIT

O Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο: Παρακολούθησε τη λειτουργία με τον γιο του Κωνσταντίνο

15.08.2024 | 10:24
O Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο: Παρακολούθησε τη λειτουργία με τον γιο του Κωνσταντίνο

Τον τόπο καταγωγής του στα Χανιά στην Κρήτη, επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο, το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποεί ιδιωτική επίσκεψη στα Χανιά για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Το πρωί της Πέμπτης (15.08.2024), γράφει το Flashnews.gr, προσήλθε στον ιερό ναό της Θεοτόκου στις Στέρνες για να παρακολουθήσει τη λειτουργία.

Μάλιστα, στην εκκλησία πήγε μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο αλλά και με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του ανέφερε:

«Γιορτάζουμε σήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, πιστοί στις παραδόσεις μας. Είναι μια σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας, που δίνει σε όλους μας δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες. Ταυτόχρονα είναι και η μέρα που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας οι οποίες φροντίζουμε διαρκώς να ενισχύονται πράγμα απαραίτητο στους ταραγμένους καιρούς στους οποίους ζούμε.

Με την ευκαιρία αυτής της μεγάλης γιορτής θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλα τα στελέχη του κρατικου μηχανισμού αλλά και όλους τους εθελοντές μας που έδωσαν τις τελευταίες μέρες πολύ δύσκολες μάχες με τις φλόγες στην Αττική και να διαβεβαιώσω τους, ευτυχώς λίγους, συμπολίτες μας που επλήγησαν από την πυρκαγιά ότι η πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να τους αποζημιώσει.

Ο Δεκαπενταύγουστος όπως κάθε μεγάλη γιορτή θα πρέπει να είναι μια στιγμή περισυλλογής και αυτογνωσίας, αναγνώρισης ότι ο τόπος προχωρά μπροστά μόνο μέσα από την ενότητα και αντιπαλεύοντας την πόλωση και την τοξικότητα η οποία δεν έκανε καλό στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια.

Ελπίζω οι στιγμές αυτές περισυλλογής να μας κάνουν όλους να σκεφτούμε πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και πως ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες στο μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες απανταχού της γης».

 Ο πρωθυπουργός βρισκόταν στην Κρήτη για ολογοήμερες διακοπές, ωστόσο έφυγε εσπευσμένα την περασμένη Δευτέρα για την Αθήνα λόγω της σοβαρότητας της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αττική. 

Η σύζυγός του έμεινε στα Χανιά και σύμφωνα με το zarpanews.gr, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη το βράδυ της Δευτέρας πέρασε χαλαρές στιγμές σε γνωστό ταβερνάκι. 

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, χαλαρή και ευγενική, δοκίμασε μερικά από τα παραδοσιακά πιάτα, απολαμβάνοντας την βραδιά και την ηρεμία της περιοχής.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version