Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ο “σταθερός” κυριος Λοβέρδος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Από την απόφαση για τη σύσταση νέου πολιτικού φορέα, το ολιγόμηνο φλερτ με τη ΔΗΜΑΡ έως τον προσεταιρισμό των “58” μέσω της αναθέρμανσης των σχέσεων του με το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος αποδεικνύει ότι γνωρίζει όσο λίγοι να ελίσσεται στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Η απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδος, να προσχωρήσει στην “Ελιά” και να “εγκαταλείψει” τον μέχρι πρότινος προνομιακό του συνομιλητή και επίδοξο εταίρο, Φώτη Κουβέλη, δεν εξέπληξε τους γνωρίζοντες για το τι συμβαίνει στην κινούμενη άμμο της Κεντροαριστεράς. Λίγο η δημοσκοπική καχεξία του κόμματος του, που είδε την αρχική ώθηση να γνωρίζει σοβαρή κάμψη, λίγο οι “δεύτερες σκέψεις” που άρχισαν να κυριαρχούν στο τριχοτομημένο εσωκομματικό πεδίο της ΔΗΜΑΡ, “έδειξαν το δρόμο” στον Ανδρέα Λοβέρδο να επαναπροσεγγίσει τους παλαιούς συντρόφους του στη Χαριλάου Τρικούπη.

Το πολιτικό στροβίλισμα του Ανδρέα Λοβέρδου από τη μοναχική πορεία έως την επαναπρόσεγγιση του με το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει τα πολύ στενά περιθώρια ελιγμών στο χώρο της Κεντροαριστεράς

Η αναθέρμανση των σχέσεων Λοβέρδου – Βενιζέλου έγινε μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, σε μυστική συνάντηση των δύο κάπου έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Newsit. Το καλό κλίμα στις σχέσεις Λοβέρδου – ΠΑΣΟΚ, που άρχισε να καλλιεργείται πιστοποιήθηκε λίγες ημέρες αργότερα όταν ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ συνάντησε σε κοινωνική εκδήλωση τους εξ απορρήτων του Ευάγγελο Βενιζέλο, Πάρι Κουκουλόπουλο και Γιάννη Δατσέρη.

Είχε ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το πρόωρο διαζύγιο με τη ΔΗΜΑΡ, αφού πρώτα η Αγίου Κωνσταντίνου είχε αρχίσει να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων, υπαναχωρώντας από τον αρχικό ενθουσιασμό, με τον οποίο είχε περιβάλλει την προσέγγιση της με τη “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα”. Τα δύο ραντεβού Κουβέλη – Λοβέρδου, που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, απέδειξαν αυτό, που υποπτεύονταν στελέχη και στις δύο πλευρές: ότι πλέον υπήρχε σοβαρή απόσταση μεταξύ των στοχεύσεων των δύο ανδρών, καθώς το αίτημα Λοβέρδου για ισοτιμία, διακριτότητα και αναλογικότητα στις σχέσεις των δύο φορέων δεν ικανοποιήθηκαν από τον Φώτη Κουβέλη.

Η οριστική στροφή του Ανδρέα Λοβέρδου, πάντως, προς την Πρωτοβουλία των “58”, δεν έγινε χωρίς αντιδράσεις από το εσωτερικό της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, ιδιαίτερα από τη φρουρά των νέων στελεχών, που δεν είχαν οργανωτική ή άλλου είδους εμπλοκή με το ΠΑΣΟΚ, μολονότι η απόφαση χαιρετίστηκε από την πλειοψηφία των μελών των οργάνων, που συνεδρίασαν στη Βαλαωρίτου την περασμένη Τετάρτη. Η απόφαση, ωστόσο, να τεθεί η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα υπό το πολιτικό κέλυφος των “58” φέρνει τον Ανδρέα Λοβέρδο αντιμέτωπο και με τις ίδιες του τις δηλώσεις, στο πρόσφατο ή πιο μακρινό παρελθόν, καθώς ο πρώην Υπουργός είχε καυτηριάσει τόσο τις πρωτοβουλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς όντας στον κυβερνητικό συνασπισμό αλλά και τις θέσεις των “58” λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν την εγχώρια Κεντροαριστερά.

Διαβάστε επίσης

Λοβέρδος: Μεταξύ ΔΗΜΑΡ και “58”

Ανέβηκε στην… Ελιά ο Λοβέρδος

Συνωστισμός γύρω απ’ το δέντρο της “Ελιάς”

Ένα βήμα πριν τους “58” ο Λοβέρδος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε