Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ο βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος αποκάλυψε και νέες διορθώσεις στο φόρο ακινήτων – Μείωση για τα ξενοίκιαστα σπίτια χωρίς ρεύμα

Ο βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος αποκάλυψε και νέες διορθώσεις στο φόρο ακινήτων – Μείωση για τα ξενοίκιαστα σπίτια χωρίς ρεύμα

– Νέες αλλαγές θα γίνουν στο νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων, σύμφωνα με όσα είπε ο βουλευτής Ευβοίας στην εκπομπή “ΣΚΑΪ’ του Νίκου Ευαγγελάτου
– Στο 0,40 πέφτει ο συντελεστής για τα ξενοίκιαστα σπίτια χωρίς ρεύμα
– Ανακοίνωση καταπέλτης από την ΠΟΜΙΔΑ που κάνει λόγο για “ληστρικό” φόρο

Συνεχίζονται οι διορθώσεις στο νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων, μετά τις έντονες αντιδράσεις πολλών βουλευτών, όπως αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ευβοίας, μια από τις βασικότερες αλλαγές αφορά τα ξενοίκιαστα σπίτια χωρίς ρεύμα. Ειδικότερα, ο συντελεστής θα μειωθεί από 0,50 στο 0,40, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέσει και πιο χαμηλά. 

“Βουλευτές της ΝΔ έκαναν τεράστια προσπάθεια και κατόρθωσαν να αλλάξουν όχι τα περιφερειακά κομμάτια, αλλά όλο τον άξονα αυτού του νόμου σε μια διαφορετική βάση. Έχουμε τη δέσμευση ότι το ξενοίκιαστο διαμέρισμα, αυτό που είναι ολοκαίνουργιο, δεν έμεινε ποτέ κανείς και ποτέ δεν ηλεκτροδοτήθηκε, θα έχει συντελεστή 0,40”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων που θα ισχύσουν από το 2014. Το βασικό σενάριο προβλέπει έναν φόρο για κάθε ακίνητο και έναν πρόσθετο φόρο για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Νέες αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων που θα ισχύσουν από το 2014

Το νέο φορολογικό καθεστώς, με βάση το σενάριο αυτό, που θα αντικαταστήσει το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας θα προβλέπει έσοδα 2,650 δισ. ευρώ έναντι 2,9 δισ. ευρώ που προέβλεπαν τα αρχικά σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Μεταξύ άλλων, απαλλάσσονται από το φόρο τα αγροτικά κτίσματα, ενώ περιορίζεται ο φόρος για τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων και των βοηθητικών χώρων τους καθώς και των οικοπέδων.
 

ΠΟΜΙΔΑ: Ληστρικός ο φόρος στα ακίνητα

Νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων με μια ανακοίνωση καταπέλτη εξαπέλυσαν επίθεση κατά της κυβέρνησης για τον φόρο ακινήτων.

“Με ένα εξαμβλωματικό σχέδιο, επιβολής δύο φόρων στη συσκευασία του ενός, και μάλιστα με δύο διαφορετικές ταχύτητες, που γέμισε οργή και αγανάκτηση κάθε φορολογούμενο ιδιοκτήτη αστικής περιουσίας, το πολιτικό στερέωμα θυσιάζει ανενδοίαστα τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων της χώρας μας στον βωμό της “εισπραξιμότητας” της αγροτικής ψήφου”, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σε σημερινή της ανακοίνωσή της.

“Μονός και καθαρά συμβολικός ο φόρος στα αγροτικά ακίνητα, και καθαρά αντισυνταγματική η εξαίρεσή τους από τον ΦΑΠ. Διπλός και ληστρικός ο φόρος στα αστικά ακίνητα! Επτασφράγιστο μυστικό η “προοδευτική” κλίμακα του νέου ΦΑΠ (δηλαδή η καταλήστευση τώρα ονομάζεται …”πρόοδος”), που, από ό,τι φαίνεται, ελάχιστα θα διαφέρει από την παλαιά.

Αντισυνταγματική και αυτή, αφού το Σύνταγμα ρητά ορίζει ότι οι πολίτες συμμετέχουν ΑΝΑΛΟΓΑ με τις δυνάμεις τους, δηλαδή με το εισόδημά τους. Φορολογία σκληρή, δημευτικού τύπου, που είναι αδύνατο να πληρωθεί, ιδιαίτερα στα ξενοίκιαστα ακίνητα, πράγμα που καλά το γνωρίζουν, αλλά αρνούνται να δεχτούν την πρότασή μας για μειωτικό συντελεστή”, προσθέτει η ΠΟΜΙΔΑ και υποστηρίζει:

“Άμεσο αποτέλεσμα του νόμου αυτού θα είναι ο εκπλειστηριασμός χιλιάδων ξενοίκιαστων ιδιοκτησιών και η παραπομπή χιλιάδων ιδιοκτητών αστικών ακινήτων, που θα οφείλουν φόρους άνω των 50.000 ευρώ, σε δίκες με προβλεπόμενη ποινή τριετούς φυλάκισης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πάνω – κάτω στο φόρο ακινήτων – Οι μεγάλοι χαμένοι και οι κερδισμένοι από τις αλλαγές

Όλο το νέο σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων – Κάθε ακίνητο θα έχει το φόρο του – Υπολογίστε τι θα πληρώσετε

“Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας η κυβέρνηση” – Τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Μένει ο ΦΑΠ στα ακίνητα – Ποιες αλλαγές θα γίνουν στο φόρο

Συμφώνησαν για τον φόρο ακινήτων και τον στέλνουν στον Στουρνάρα – Αφορολόγητο 300.000 και μειώσεις στα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε