Πολιτική

Οι New York Times “βλέπουν” κίνδυνο εμφυλίου στην Ελλάδα

''Η περαιτέρω άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσει την χώρα στον εμφύλιο'' εκτιμούν σε κύριο άρθρο τους οι New York Times.

Το δημοσίευμα, που υπογράφει ο αρθρογράφος της Καθημερινής Νίκος Κωνσταντάρας, ξεκινάει σχολιάζοντας την διπλή εκτέλεση στο Ν. Ηράκλειο.
”Ασυνήθιστο τουλάχιστον για τον δυτικό κόσμο η δολοφονία δύο μελών ενός μικρού κόμματος να έχει τόσο σημαντικές συνέπειες”.

”Μπορεί να δούμε αυτό που έμοιαζε απίθανο μέχρι πρόσφατα: ένα νέο γύρο εμφύλιας διαμάχης”

Σύμφωνα με το άρθρο ”η δολοφονία του Παύλου Φύσσα οριοθέτησε το τέλος της ασυλίας του κόμματος μέχρι τότε, αφού ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αστυνομία, ούτε η δικαιοσύνη έμοιαζαν να θέλουν να κινηθούν εναντίον τους. Η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής τον Νοέμβριο θεωρείται πράξη αντεκδίκησης και η αστυνομία πιστεύει πως έγινε από ακροαριστερούς τρομοκράτες, συνεχιστές της “17 Νοέμβρη”.

Αν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή θα βγουν περαιτέρω ενισχυμένοι

Οι New York Times θεωρούν πως ΝΔ ΠΑΣΟΚ θα καταψηφιστούν στις ευρωεκλογές και συνεπώς θα ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εθνικές εκλογές.
”Η κρίση και τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμησή της, έχουν ως αποτέλεσμα υψηλή ανεργία (28%), απότομη πτώση του ΑΕΠ (28% από το 2008), υψηλότερους φόρους, χαμηλότερα εισοδήματα, λιγότερα προνόμια, γενικευμένη ανασφάλεια και απώλεια εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, τους δημοκρατικούς θεσμούς, ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κερδίσει οπαδούς με υποσχέσεις πως θα αποκαταστήσουν αυτά που χάθηκαν κατά την περίοδο της λιτότητας και της μεταρρύθμισης.Αν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή θα βγουν περαιτέρω ενισχυμένοι”.

το σκηνικό είναι έτσι στημένο που πολλά εξαρτώνται από το τι θα κάνουν οι ηλίθιοι που κρατούν όπλα

Το άρθρο καταλήγει με τους φόβους για νέο εμφύλιο στην Ελλάδα.
”Μπορεί να δούμε αυτό που έμοιαζε απίθανο μέχρι πρόσφατα: ένα νέο γύρο εμφύλιας διαμάχης, μετά από δεκαετίες ειρήνης και προόδου. Αν και το να οδηγηθούμε στην πολιτική βία δεν είναι άμεσος κίνδυνος, το σκηνικό είναι έτσι στημένο που πολλά εξαρτώνται από το τι θα κάνουν οι ηλίθιοι που κρατούν όπλα”.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Σαμαρά Ολάντ στο Παρίσι

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ