Σάββατο, 20 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Καλό… ξημέρωμα! Επί τάπητος τα δημοσιονομικά, έπονται τα “κόκκινα” δάνεια στις διαπραγματεύσεις

Καλό… ξημέρωμα! Επί τάπητος τα δημοσιονομικά, έπονται τα “κόκκινα” δάνεια στις διαπραγματεύσεις

Τα δημοσιονομικά μεγέθη συζητούνται τώρα στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως ανέφεραν παράγοντες του οικονομικού επιτελείου. 

Θα ακολουθήσουν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Στη συνέχεια, θα συζητηθούν τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις 9 το βράδυ, αντί 8, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, μετά από απαίτηση των θεσμών.

Περισσότερες από 10 ώρες διήρκησε η χθεσινή συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς και σήμερα η ελληνική πλευρά περιμένει πως θα οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν… τα ξημερώματα!

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συνταχθούν τα τελικά κείμενα μέχρι την Τρίτη, όταν η ελληνική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου θα πραγματοποιηθεί 15-17 Απριλίου η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Εκεί, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Έτσι, δεν αποκλείεται και η σημερινή συνάντηση να είναι… μαραθώνια, προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη πρόοδος που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα Έλληνα αξιωματούχου που συμβούλευσε τους ανθρώπους που παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις να πάρουν μαζί τους… πρωινό!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε