Πολιτική

Οι “επικίνδυνοι”, οι “βουβοί” το non paper ενόψει ψηφοφορίας – Ποια πρόσωπα βρίσκονται στο επίκεντρο

Πολλοί μετρούν με... δάκτυλα ενόψει της ψηφοφορίας το βράδυ για την ψήφο εμπιστοσύνης ποιοι είναι οι βουλευτές που δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν.

Όλοι, ειδικά από τη στιγμή που κράτησε ιδιαίτερα σκληρή σε ύφος στάση απέναντι στον Πρωθυπουργό, ξεκινούν απ’ τη Βάσω Παπανδρέου. Μετράει άλλωστε και το πολιτικό της βάρος.

Αμέσως μετά έρχεται η Άννα Διαμαντοπούλου που είπε πως ο Πρωθυπουργός αθέτησε τη συμφωνία για διαδικασίες προς την κατεύθυνση κυβέρνησης συνεργασίας.

Παράλληλα ο έτερος της τρόικας του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι με επιστολή του είπε πως “θα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αύριο θα πρέπει να παραιτηθεί και να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.”  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Απ’ τα κορυφαία στελέχη οι παραπάνω εντάσσονται στους “επικίνδυνους” να μην ψηφίσουν έχοντας τη δύναμη να “παρασύρουν” μαζί τους και άλλους.

Ερωτηματικό πρέπει να μπει και δίπλα απ’ τη στάση που θα κρατήσει η Ε. Καϊλή αν και δηλώνει πλέον πως θα πει το “ναι”.

Πρέπει επίσης να επιβεβαιωθεί το “ναι” και της Ε. Παναρίτη.

Οι κύριοι Λιντζέρης και Καρύδης είπαν πως δεν θα ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης αν δεν διαφανεί το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας.

Παρόμοια είναι η στάση και η θέση των κυρίων Κρεμαστινού, Αμοιρίδη,Βουδούρη και Καρτάλη.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ντίνος Βρεττός είπε πως εάν η προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν ευοδωθεί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν χθες το non paper το οποίο καλούσε τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι έτοιμοι να “ξεπαγώσουν” την πρωτοβουλία τους.

Με βάση το γεγονός ότι ο ίδιος λέει ότι το συγκεκριμένο έγγραφο προτίθενται να το υπογράψουν συνολικά περίπου 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι υπάρχει και μια μεγάλη δεξαμενή … βουβών.
Βουλευτών δηλαδή που δεν έχουν εκφραστεί ανοιχτά.

Οι περισσότεροι δείχνουν προς τη μεριά του Γ. Παπανδρέου. Λένε πως εάν δώσει με την καταληκτική ομιλία του απόψε σαφείς εγγυήσεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, τότε θα ψηφίσουν υπέρ.
Με πολλούς “βουβούς” ωστόσο όλα μένουν ανοιχτά.


ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΧΟΙ

Ας δούμε όμως και λίγο πως έχει η κατάσταση σε αριθμούς. Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή την στιγμή 152 βουλευτές, μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και την διαγραφή της Λούκα Κατσέλης. Πληροφορίες λένε πως οι δύο βουλευτές θα δώσουν ψήφουν εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας. Αρά οι ψήφοι δεν αποκλείεται να φτάσουν τις 154.

Το πρωί και η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου είπε οτι θα πάει στην Βουλή για να ακούσει τον πρωθυπουργό. Αν την πείσει ότι θα προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλιώς θα απέχει από την ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γέρνει προς το ΝΑΙ η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Το θρίλερ της Παρασκευής! Όλα στον αέρα για την ψήφο εμπιστοσύνης – Το Σάββατο θα υπάρχει κυβέρνηση;

Εκτός ελέγχου οι βουλευτές: Ξυνίδης σε Καϊλή: “Σιγά την καλτσοδέτα”

“Δεν θα φτάσουμε στην ψήφο εμπιστοσύνης”

Γ. Παπανδρέου: ψηφίστε “ναι” και μετά παραιτούμαι

Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία

 

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες για τον Κώστα Τασούλα – Βουλευτές πιέζουν τον Βασίλη Στίγκα να στηρίξει τον Κυριακού που προτείνει η Νίκη
Η αλλαγή επιλογής των Σπαρτιατών και των όποιων συν αυτών, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την εκλογή Τασούλα κατά την τέταρτη ψηφοφορία όπου προβλέπεται σχετική πλειοψηφία 151 ψήφων
«Εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες για τον Κώστα Τασούλα – Βουλευτές πιέζουν τον Βασίλη Στίγκα να στηρίξει τον Κυριακού που προτείνει η Νίκη
Μήνυμα ενότητας από τον Κακλαμάνη στην πρώτη ομιλία του ως Πρόεδρος της Βουλής: «Να μείνουμε μακριά από στεγανά και μικροπολιτικές»
«Στην αίθουσα αυτή δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μικροί ή μεγάλοι, γαλάζιοι, πράσινοι, ή κόκκινοι» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης
Νικήτας Κακλαμάνης: Να μείνουμε μακριά από στεγανά και μικροπολιτικές – Η πρώτη ομιλία του ως Πρόεδρος της Βουλής