Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Οι φτωχοί γογγύζουν, τα αφεντικά γρυλίζουν …ποιος Θεοχάρης;

Οι φτωχοί γογγύζουν, τα αφεντικά γρυλίζουν …ποιος Θεοχάρης;

Ένας από τους λόγους που η χώρα έφτασε ως εδώ και χιλιάδες άνθρωποι, που δεν έφταιξαν σε τίποτα, δεινοπαθούν και αφανίζονται ,είναι πως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι έφτιαξαν περιουσίες με εφαλτήρια φοροδιαφυγής.

Τα εξασφάλιζε ένα εταιρικού τύπου σύστημα επιλογής κυβερνήσεων που δημιουργούσαν ελλείμματα ικανοποιώντας τους εκάστοτε μικρομετόχους και πλουτίζοντας μέχρι σκασμού τις πρώτες γραμμές των επιτηδείων τους.

Τώρα σε μια επικράτεια που σκεπάζει από άκρη σε άκρη η δυσαρέσκεια φτωχοί, νεόπτωχοι, πλούσιοι και ζάπλουτοι κλαίγονται, πιέζουν ή και απειλούν ο καθείς στην αναλογία του. Τώρα που οι περιουσίες ζημιώνουν τους κατόχους τους πιότερο από τους ανέστιους, τα μαζικά εταιρικά σχήματα που εκλέγουν κυβερνήσεις έχουν αναδιαταχθεί και κάθε Θεοχάρης που διασταυρώνει και σταυρώνει είναι αναλώσιμος.

Τα κύματα δυσαρέσκειας κουβαλούν τα μηνύματα που τάχατες λαμβάνουν οι κυβερνώντες και προχωρούν στις διευθετημένες αναδιατάξεις στο υπουργείο των Οικονομικών. Τα εκλογικά σπασμένα προορίζονται να πληρώσουν με βελούδινες διαδικασίες, τεχνοκράτες με εξασφαλισμένες καριέρες για να ελαφρυνθούν οι καριερίστες της πολιτικής.

Απολύονται οι ράφτες που έραψαν τα ανυπόφορα κοστούμια για να καλυφθούν αυτοί που τους έδωσαν τα μέτρα.
Θα έρθουν λοιπόν καινούργιοι ράφτες για περισσότερες πρόβες στα ίδια και χειρότερα κοστούμια . Ο πρώην δημόσιος ημιανεξάρτητος φοροεισπράκτορας με το εύηχο ονοματεπώνυμο , σαν ήρωα σύγχρονου μυθιστορήματος ,Χάρης Θεοχάρης, παραιτήθηκε δηλώνοντας πως δεν είχε κανείς το ανάστημα να του το ζητήσει. Θα ήταν πράγματι δημόσια προσφορά αν ο ίδιος έλεγε, ευθέως, γιατί το κάνει .

Γογγύζουν οι φτωχοί και τα μεσοστρώματα, γρυλίζουν οι κολοσσοί του πλούτου κι όλο και χάνεται το τέλος του δρόμου που πρέπει να διανύσουμε για να εδραιώσουμε μια θεσμικά διασφαλισμένη βάση κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να επιτύχουμε τους αυτοματισμούς ενός σύγχρονου κράτους που θα σταθεί στα πόδια του, χωρίς να χαντακώνει τους μισούς πολίτες του για χάρη των επιτηδείων.

Το υποχρεωτικό από τους δανειοδότες πόστο του ημιαυτόνομου γενικού γραμματέα εσόδων ως τοποτηρητή της φορολογικής μεταρρύθμισης και ως αλεξικέραυνου των πολιτικών παρεμβάσεων, δοκιμάζεται σε σημείο που να αξιολογείται η εκδοχή του ως ανέκδοτο. Μια χώρα που, επί δεκαετίες, κακοποίησε την ουσία της Δημοκρατίας της στην διαχείριση των Εφοριών με το μπακαλόχαρτο, δεν αντέχει βιογραφικά τεχνοκρατών για τέτοιες δουλειές. Είναι σαν να διόριζε διοικητή στην εθνική υπηρεσία πληροφοριών με αγγελία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε