Πολιτική

Οι … κουρασμένοι τα έβαλαν με τον Στουρνάρα

 - Ο Π. Κουκουλόπουλος μίλησε για αποτσαροποίηση της πολιτικής ατζέντας της χώρας
- Χαρακτήρισε "λεονταρισμούς" τις προειδοποιήσεις του Μαξίμου για πρόωρες εκλογές
- Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφιστούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας
- Νωρίτερα η κα Τζάκρη δεν υπερψήφισε τροπολογία και κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά πως ξεπουλάει τη χώρα

 Μετά την “επανάσταση” της κας Τζάκρης που δεν υπερψήφισε τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ και εν συνεχεία κατηγόρησε με πρωτοφανή σφοδρότητα τον πρωθυπουργό πως ξεπουλάει τη χώρα, ήρθε και δεύτερο κρούσμα και πάλι από το ΠΑΣΟΚ και αυτή τη φορά τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Ο κ. Κουκουλόπουλος μετά το “αντάρτικο” στο άρθρο για τη δημοτική αστυνομία στο πολυνομοσχέδιο, έδειξε ξανά τα δόντια του και αυτή τη φορά στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για όλα όσα τον έχουν ενοχλήσει από την κρίσιμη εκείνη βραδιά της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για κυβερνητικές αστοχίες και απασφάλισε κατά του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος το βράδυ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου είχε προειδοποιήσει όλους τους βουλευτές πως μπορούν να καταψηφίσουν, αλλά τότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Αύγουστο. Ο κ. Κουκουλόπουλος έκανε λόγο για λεονταρισμούς περί πρόωρων εκλογών από “πρόσωπα που ο θεσμικός τους ρόλος θα έπρεπε να θέτει αυτοπεριορισμό”.

Από το στόχαστρο του κ. Κουκουλόπουλο δεν ξέφυγε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας για τον οποίο άφησε αιχμές, λέγοντας πως άμεση πολιτική προτεραιότητα είναι η αποτσαροποίηση της πολιτικής ατζέντας στη χώρα και σημείωσε με νόημα πως δνε μπορούν να περνούν όλα από την κρισάρα του υπουργείου Οικονομικών. 

Έστειλε επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον κ. Στουρνάρα,  λέγοντας  πως οι βουλευτές δεν θα κουραστούν “να λένε στους ξεκούραστους τεχνοκράτες πως πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα γίνουν δεκτοί. 

Φυσικά αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κουκουλόπουλος αν και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα πολλοστή πράξη συντεταγμένης ήττας της ελληνικής πολιτείας, ξεκαθάρισε πως θα το υπερψηφίσει τελικά. 

Το πολιτικό κλίμα λοιπόν είναι στα ύψη και λίγο νωρίτερα είχε ανάψει τα “αίματα” η διαφοροποίηση της κας Τζάκρη σε τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ, την οποία τελικά δεν υπερψήφισε. Και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε μόνο στη διαφοροποίηση, αλλά με ανακοίνωσή της κυριολεκτικά “στόλισε” τον Αντώνη Σαμαρά με τρόπο που θα ζήλευαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δήλωσή της αυτή που κατηγορούσε τον Αντώνη Σαμαρά για ξεπούλημα της χώρας, ήταν αρκετή για να προκαλέσει συναγερμό κυρίως στη Χαριλάου Τρικούπη με πολλούς να εισηγούνται ακόμα και τη διαγραφή της. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται, καθώς λίγη ώρα αργότερα η κα Τζάκρη με νέα ανακοίνωσή της μιλάει μόνο για τη διαφοροποίησή της και ξέχασε τα περί ξεπουλήματος. 

Μάλιστα, ενδεικτικό του κλίματος και της πίεσης που δέχθηκε η κα Τζάκρη να αλλάξει αμέσως πορεία, ήταν το γεγονός πως η νέα της δήλωση διανεμήθηκε κατευθείαν από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρον άρον μάζεψε η Θεοδώρα Τζάκρη το “στόλισμα” στον Αντώνη Σαμαρά – Νέα δήλωση για τη διαφοροποίησή της στην ψηφοφορία για την ΕΥΔΑΠ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: ”Φορομπήχτης του θανατά ο Στουρνάρας”

Νόμος του κράτους το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους – Απών ο Απόστολος Κακλαμάνης – Καταψήφισε ο Π. Κουκουλόπουλος το άρθρο για τη Δημοτική Αστυνομία

Άρχισαν οι γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ για τον Κουκουλόπουλο

Ψεύτη Κουκουλόπουλε πάρε πίσω ότι είπες!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3