Δευτέρα, 29 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Οι πρώην…

Οι πρώην…

Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου…

Ο πρώτος πρόεδρος της ΝΔ από το 1997 έως το 2009 και πρωθυπουργός από το 2004 έως το 2009.
Ο δεύτερος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2004 έως το 2012 και πρωθυπουργός από το 2009 έως το 2011.
Και οι δύο γόνοι μεγάλων πολιτικών οικογενειών που σημάδεψαν την σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου και αν η Ελλάδα του σήμερα έπρεπε να φέρει μια υπογραφή, μάλλον έπρεπε να φέρει και των δύο.
Ο κ. Καραμανλής ευθύνεται για το τραγικό οικονομικό αποτέλεσμα της διακυβέρνησής του που οδήγησε στον κ. Παπανδρέου ο οποίος με τη σειρά του δεν κατάφερε να διαχειριστεί πολιτικά και οικονομικά την κρίση.
Ο κ. Καραμανλής προτιμά να σιωπά και να ζει το “μύθο” του τρώγοντας μπριζόλες και σουβλάκια στη Ραφήνα είτε με την οικογένεια του είτε σε τσιμπούσια που διοργανώνουν ομάδες βουλευτών που πρόσκεινται σε αυτόν και όχι μόνο ή για να στείλουν μηνύματα στη ηγεσία Σαμαρά.
Ο κ. Παπανδρέου κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Μιλά κυρίως εκτός Ελλάδας σε συνέδρια και πανεπιστήμια για τα προς το ζην, “πουλώντας” την ελληνική κρίση και το τι έκανε, προσφάτως όμως άρχισε να κινείται δραστήρια και εντός Ελλάδας υπεραμυνόμενος των πολιτικών του επιλογών και κατηγορώντας την κυβέρνηση Σαμαρά για “αντιμεταρρυθμιστική” πολιτική.
Και οι δύο έχουν μπει στο στόχαστρο των “διαδόχων”.
Του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου που θέλουν να τελειώνουν με το παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα φαίνεται πως έχει αποφασίσει να “καθαρίσει” τη ΝΔ από φαινόμενα…“καραμανλισμού” που βλάπτουν την εικόνα του ιδίου και της παράταξης και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι μετά τη συνάντηση που είχαν στις 15/12/2013 οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής, προέκυψαν τα γεγονότα “Τομπούλογλου”, “Λιάπη” και “Φιλιππίδη”.
Αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τρίβει τα χέρια του μετά τις αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες των ΜΚΟ επί Γιώργου Παπανδρέου, “καρφώνοντας” μάλιστα τον πρώην πρωθυπουργό για…”πολιτικές ευθύνες” και μεθοδεύει μέσω..κεντροαριστεράς το τέλος του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος δηλαδή που ίδρυσε ο “μέντορας” του στην πολιτική Ανδρέας Παπανδρέου
Προφανώς το “δίδυμο” Σαμαρά-Βενιζέλου έχει το καρπούζι και το μαχαίρι στα χέρια του, δηλαδή έχουν τον πρώτο λόγο των πρωτοβουλιών σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Αν θα τα καταφέρουν τελικά εξαρτάται και από τη ψήφο των πολιτών στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.
Με τους κ. Καραμανλή και Παπανδρέου πάντως να καραδοκούν…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε