Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Οι τέσσερις γυναίκες της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου

Οι τέσσερις γυναίκες της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου

Σε μια κυβέρνηση με 43 υπουργούς, θα βρει κανείς μόνο τέσσερις γυναίκες, δυο από τη ΝΔ και δυο από το ΠΑΣΟΚ. Οι κυρίες, Κεφαλογιάννη, Ζέτα Μακρή Γεννηματά και Χριστοφιλοπούλου θα εκπροσωπούν το γυναικείο φύλο σε μια ανδροκρατούμενη κυβέρνηση.

Οι τρείς από τις 4 είναι κόρες ανδρών που πρωταγωνίστησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην πολιτική ζωή του τόπου.
Η μια ήταν μέλος και του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος και θεωρείται και πετυχημένη στον τομέα της. Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, κόρη του αποθανόντος Γιάννη Κεφαλογιάννη, παρέμεινε στο υπουργείο Τουρισμού που θεωρείται από τις ελπίδες της κυβέρνησης στην πορεία της οικονομίας προς την ανάκαμψη. Δεν θεωρήθηκε ούτε μια στιγμή ότι η κα Κεφαλογιάννη θα έφευγε από το υπουργείο της, αφού ήταν από τα υπουργεία που έδειχναν απτά αποτελέσματα.

Τη θέση της υφυπουργού Υγείας καταλαμβάνει τελικά η βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, η Ζέτα Μακρή μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της Σοφίας Βούλτεψη την οποία ο πρωθυπουργός είχε επιλέξει για τη θέση αυτή. Η Ζέτα Μακρή είχε έρθει δεύτερη σε ψήφους στη Μαγνησία και είχε χάσει την έδρα της από τον συνάδελφό της Αθανάσιο Νάκο. Μετά τον αιφνίδιο θάνατό του πήρε τη θέση του και τελικά πλέον μετά την παραίτησή της βρέθηκε να είναι και υφυπουργός Υγείας. Η Ζέττα Μακρή είναι κόρη της Δώρας και του Μιχάλη Μακρή, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας. Έχει σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η τρίτη, κόρη της παρέας των γυναικών, είναι η κα Φώφη Γεννηματά. Ο άνθρωπος που είναι πιο κοντά από κάθε άλλον στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μια γυναίκα που αναλαμβάνει θέση στο υπουργείο Άμυνας ως αναπληρώτρια υπουργός, για πρώτη φορά συα ελληνικά πολιτικά χρονικά. Κορη του Γιώργου Γεννηματά, η Φώφη, έχει περάσει από πολλά κυβερνητικά πόστα. Ωστόσο αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο, αφού θα είναι υπο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, σε ένα υπουργείο στο οποίο κυριαρχεί το ανδρικό φύλο και θα πρέπει να είναι τα μάτια και τ΄αυτιά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η τρίτη κυρία του υπουργικού συμβουλίου θεωρείται από τους έμπιστους συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία σε όλες τις δύσκολες στιγμές υπερασπίστηκε τις επιλογές του Προέδρου της. Εχει εμπειρία από υπουργικούς θώκους, αφού υπήρξε υφυπουργός Παιδείας υπο την Άννα Διαμαντοπούλου. Το πέρασμά της από το υπουργείο Παιδείας ήταν μάλιστα με αναταράξεις….
Και αυτή την φορά θα αναλάβει μια υπουργική καρέκλα που θεωρείται ότι έχει πολλά βολτ αφού το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αυτό που θα σηκώσει το βάρος των απολύσεων στο Δημόσιο και των αντιδράσεων από την κοινωνία. Θα εργάζεται επίσης υπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είναι “πρωτάρης” στα υπουργικά έδρανα αλλά με δική του επιμονή ανέλαβε ίσως το πιο δύσκολο υπουργείο αυτής της κυβέρνησης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανασχηματισμός: Η σύνθεση της νέας δικομματικής κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

‘Ανοιγμα στους Καραμανλικούς από τον Σαμαρά!

Εμπλοκή την τελευταία στιγμή πριν τον ανασχηματισμό – Πρόβλημα με το υπουργείο Εξωτερικών και τον Δ. Αβραμόπουλο – Πολιτική

Ανασχηματισμός: Στις 18.30 η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Οριστικά στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Όλα τα ονόματα που ακούγονται – Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κουρελόχαρτο η επόμενη προγραμματική συμφωνία – Πολιτική

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε