Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Οι υποψηφιότητες, που πληγώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Τεράστιο πολιτικό θέμα, προέκυψε στον ΣΥΡΙΖΑ με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιογράφο, Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος σε ανάρτηση του στο facebook προέβη σε χρυσαυγίτικο και αντιεβραικό παραλήρημα. Πιέσεις από σύμμαχες συνιστώσες προς τον Αλέξη Τσίπρα να επανεξεταστούν ορισμένες υποψηφιότητες. Καμία αντίδραση από την Κουμουνδούρου.

Καζάνι, που βράζει είναι τα τελευταία 24ωρα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η έγκαιρη – όπως διαφημίστηκε από την ηγετικό του πυρήνα – διαδικασία ανάδειξης των υποψηφιοτήτων για τις 13 Περιφέρειες της χώρας σημαδεύτηκε από έντονο εσωκομματικό παρασκήνιο, ηχηρές διαφοροποιήσεις από το Αριστερό Ρεύμα αλλά και παραφωνίες, από συγκεκριμένους υποψηφίους.
Μετά τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Οδυσσέα Βουδούρη, που υπερασπίστηκε την επιλογή του να υπερψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο, χθες ήταν η σειρά του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρου Καρυπίδη, να εμπλουτίσει το ιδεολογικό – πολιτικό ψηφιδωτό του ΣΥΡΙΖΑ με χρυσαυγίτικες και αντιεβραικές πινελιές.

Ομοβροντία πυρών κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις υποψηφιότητες για τις Περιφερειες της χώρας – ο “δεξιός” Θόδωρος Καρυπίδης και ο “Πασοκος” Οδυσσέας Βουδουρής προκαλούν νευρικό κλονισμό στο εσωτερικό του κόμματος

Η αποκάλυψη ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος και πλέον επίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε καλέσει στην εκπομπή του τον Ηλία Κασιδιάρη και είχε αναρτήσει στο fa cebook μηνύματα φιλο – χρυσαυγίτικου και αντιεβραικού περιεχομένου, προκάλεσαν ρίχτερ αντίδρασης στο εσωτερικό του κόμματος. Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, όπως ο Πάνος Λάμπρου και η Μάνια Μπασέφσκι, που ανήκουν στην “προεδρική” συνιστώσα, ΑΝΑΣΑ, ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του οργάνου, ώστε να επανεξεταστούν ορισμένες υποψηφιότητες. Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Καρυπίδη εξέφρασαν και μέλη της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη.

Την ίδια ώρα, δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από την υποψηφιότητα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και στο κατά πόσον η μειοψηφία υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη θα θέσει εκ νέου θέμα για τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο. Σε κάθε περίπτωση, οι φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλουν την ηγεσία της Κουμουνδούρου για απολίτικες και άστοχες επιλογές προσώπων, που θολώνουν το πολιτικό στίγμα του κόμματος και προκαλούν σύγχυση στο στελεχικό δυναμικό και στην εκλογική βάση του κόμματος ενισχύονται προμηνύοντας δύσκολες πολιτικές ημέρες για τον Αλέξη Τσίπρα.

Η υποψηφιότητα Καρυπίδη προκαλεί, πάντως, σκωπτικά σχόλια σε όλο το πολιτικό φάσμα. Ενδεικτικό είναι το τιτίβισμα του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που επιχειρεί να πικάρει τον Δημήτρη Παπαδημούλη:

Διαβάστε επίσης

Σάλος από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε στην εκπομπή του τον Ηλία Κασιδιάρη – Προκαλεί η ανάρτησή του στο Facebook

Στην Κεφαλονιά ο Αλέξης Τσίπρας

Πάγκαλος: ο Βουδούρης ήταν στην αυλή του Γιώργου

Ιταλικό κόμμα με το όνομα “Λίστα Τσίπρα” κατεβαίνει για να στηρίξει Τσίπρα

Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των χρεών και ένα new deal για την Ευρώπη, ζήτησε ο Α.Τσίπρας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε