Σάββατο, 6 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Όπισθεν ολοταχώς από Κυριάκο Μητσοτάκη – Πήρε πίσω το άρθρο 8!

Όπισθεν ολοταχώς από Κυριάκο Μητσοτάκη – Πήρε πίσω το άρθρο 8!

Οι κυβερνητικοι τριγμοί και οι απειλές από το ΠΑΣΟΚ ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, αναγκάσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει πίσω το άρθρο 8.

Όπως είπε, αποσύρει το άρθρο 8 σεβόμενος το γεγονός ότι δεν διαθέτει πλειοψηφία για να ψηφιστεί ωστόσο ξεκαθάρισε πως το ινστιτουτο θα μπει στην διαδικασία της αξιολογησης και η ρυθμιση θα επανακατατεθει.

Νωρίτερα δήλωνε ότι δέχεται μόνο 6μηνη παράταση, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να αποσυρθεί και απειλούσε με ονομαστική ψηφοφορία.

Πονοκέφαλος εξελίχθηκε για την κυβέρνηση το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για την κατάργηση και τη συγχώνευση 23 φορέων του δημοσίου.

Νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Το ΠΑΣΟΚ λέει πως πρόθεση του είναι να καταψηφίσει το άρθρο…
Γιατί θέλουμε να καταργήσουμε το Ινστιτούτο; Γιατί επιτελεί έργο που επιτελούν και βασικές δομές του υπουργείου Εργασίας. Ένα επιχείρημα που μπορώ να δεχτώ είναι ότι η απότομη κατάργηση θα μπορούσε να προκαλέσει – που δε το δέχομαι – καθυστέρηση στο έργο που επιτελεί, που όμως έχει ήδη καθυστερήσει. Είναι προφανές δε πως το Ινστ. δεν απέτρεψε την ανεργία να ανέλθει στο 28%. Δέχομαι να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος ως τον Σεπτέμβρη, 6 μήνες, να ολοκληρώσει την αποστολή του.»

Το ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην απόσυρση του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει αντίρρηση να υπάρξει αξιολόγηση αλλά δεν δέχεται την κατάργηση του.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε: «Να αποσυρθεί τιο άρθρο 8. Δεν έχει να κάνει με δικά μας παιδιά και φίλους. Δεν δίνουμε μάχη χαρακωμάτων. Θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία.

Τελικά αποσύρθηκε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με ονομαστική ψηφοφορία απειλεί το ΠΑΣΟΚ αν δεν αποσυρθεί το άρθρο 8 του νομοσχεδίου Μητσοτάκη

Αντάρτικο της κυβέρνησης κατά της τρόικας

Νέα κόντρα στην Βουλη: Είστε δουλέμποροι και απολύετε τον κόσμο σωρηδόν

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε