Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Όταν ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν σερβιτόρος στο Χάρβαρντ

Όταν ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν σερβιτόρος στο Χάρβαρντ

Η πρώτη δουλειά που έκανε στη ζωή του ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του τις τύχες της ελληνικής οικονομίας, Γκίκας Χαρδούβελης, ήταν στο καφενείο του Χάρβαρντ!

Ο νέος “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας γεννήθηκε το 1958 στο παραθαλάσσιο γραφικό χωριό Πούλιθρα, 9 χλμ από το Λεωνίδιο, στις παρυφές του Πάρνωνα. Οι γονείς του αγρότες και τα παιδικά χρόνια, δύσκολα.

Πήγε δημοτικό σχολείο στο χωριό του αλλά όταν τελείωσε, έδωσε εξετάσεις στο αμερικανικό σχολείο «Ανατόλια» και πέρασε πρώτος. Όπως γράφει Το Έθνος της Κυριακής, του προσφέρθηκε πλήρης υποτροφία.

Όταν τελείωσε και το γυμνάσιο, έκανε αίτηση για υποτροφία στο Χάρβαρντ και κατάφερε να πάρει κι εκεί πλήρη υποτροφία. Παράλληλα με τη φοίτησή του, δούλευε αφού η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του δεν είχε αλλάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη του δουλειά ήταν στο καφενείο του Χάρβαρντ όπου έπαιρναν το πρωινό τους οι φοιτητές του πανεπιστημίου. Αμέσως μετά εργάστηκε στην ομάδα ασφαλείας, δυο μέρες την εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Χαρδούβελης για καθαρίστριες: Να ενημερωθώ πρώτα – Θα τηλεφωνήσω στον Κικίλια για τα ΜΑΤ

Ο άνθρωπος που πρότεινε στον Σαμαρά τον Γκίκα Χαρδούβελη

Καιρός του… γιατρού! Βροχές, αστραπές και φθινοπωρινό σκηνικό στα βόρεια προάστια! Χαλαζόπτωση σε Εκάλη, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο αλλά και στη Φθιώτιδα!

Τι είδε ο τουρίστας στην παραλιακή, Κυριακή μεσημέρι – Αναμονή έως και 2 ώρες για μια ξαπλώστρα στις οργανωμένες παραλίες Βούλας και Βουλιαγμένης

Ηλεία: Πέθανε πάνω στον τάφο της κόρης του, στην επέτειο του θανάτου της

Ο οργισμένος διάλογος Σαμαρά – Άδωνι μετά τον ανασχηματισμό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε