Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

“Όταν συνάντησα τη Μέρκελ” – Το παρασκήνιο του δείπνου στη σκιά της Ακρόπολης

“Όταν συνάντησα τη Μέρκελ” – Το παρασκήνιο του δείπνου στη σκιά της Ακρόπολης

Οι… selfies με το προσωπικό, ο έρωτας με την ελληνική κουζίνα, η αγάπη της Άνγκελα Μέρκελ για την τυροκαυτερή και τη μελιτζανοσαλάτα. Όλο το παρασκήνιο του δείπνου της Γερμανίδας καγκελαρίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Τι κι η Αθήνα εκείνη την ημέρα, την Παρασκευή 11 Απριλίου ήταν βροχερή.

Η Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά (στο πλαίσιο της επίσκεψης αστραπή που έκανε την Αθήνα) θα δειπνούσε με τον Έλληνα πρωθυπουργό κι άλλα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτή τη φορά επιλέχθηκε το εστιατόριο Στροφή, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Βράχο. Η θέα συγκλονιστική.

Το τραπέζι είχε κλειστεί για τις 20:30. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Νίκος Μπλέτσος περιγράφει στον Ελεύθερο Τύπο πως συνάντησε μια «κεφάτη και χαμογελαστή» Μέρκελ.

Ως ορεκτικό στο τραπέζι προς τιμήν της Γερμανίδας καγκελαρίου σερβιρίστηκε τυροκαυτερή, σπανακόπιτα και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα. Ως σαλάτα επιλέχτηκε φυσικά η χωριάτικη. Η τηγανιτή φέτα με μέλι και σουσάμι ενθουσίασε τους πάντες.

Για το κυρίως πιάτο οι επιλογές ήταν τρεις: κατσικάκι στη λαδόκολλα με γραβιέρα και ντομάτα, φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με βραστές πατάτες και λαχανικά και μοσχαράκι κοκκινιστό σε πήλινο με πατάτες, λαχανικά και τυρί.

Η Άνγκελα Μέρκελ τίμησε δεόντως το κατσικάκι στη λαδόκολλα. Προτίμησε να πιει κρασί (αρχικά λευκό αλλά μετά ζήτησε να δοκιμάσει και κόκκινο) και δεν είπε όχι στο σφηνάκι μαστίχα που της προσέφεραν στο τέλος για τη… χώνεψη. Είπε όμως ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι στο επιδόρπιο, που ήταν καρυδόπιτα και κυδώνι με παγωτό.

«Υποδέχτηκα την καγκελάριο στα γερμανικά, διότι σπούδασα στη Γερμανία και γνωρίζω καλά τη γλώσσα. Ήταν ευδιάθετη, χαιρέτησε όλο το προσωπικό και μάλιστα τους ρώτησε αν θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί της», λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο ιδιοκτήτης της Στροφής.

«Αφού έφαγε, πήγε στην κουζίνα, μίλησε με το σεφ και έβγαλε φωτογραφίες με το προσωπικό. Είπε μάλιστα στους σερβιτόρους: «Οι φωτογραφίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για μένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιογράφου του ΑΠΕ – Καταγγέλει παρέμβαση κυβερνητικών κύκλων

Αυστριακός Τύπος για Μέρκελ: Η νέα φίλη της Ελλάδας

Ταξιδάκι… αναψυχής στην Πομπηία για την Άνγκελα Μέρκελ (VIDEO)

Θεσσαλία: Η ατάκα και η αυστηρότητα της Μέρκελ σε κλωστοϋφαντουργό από τα Φάρσαλα…

Η ξανθιά γαλανομάτα bodyguard της Άνγκελα Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε