Πολιτική

“Όχι στο χρεοκοπημένο παρελθόν και στη μιζέρια, ναι στον δρόμο που βγάζει από τη κρίση”

«Χρειάζεται να αφήσουμε πίσω το χρεοκοπημένο παρελθόν, να πούμε "όχι" στη μιζέρια και να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον δρόμο που βγάζει από την κρίση βαδίζοντας ενωτικά» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της προτάσεως μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για παλινδρομήσεις και αντιφατικές πολιτικές.

«Η χώρα διανύει περίοδο σταθεροποίησης με τα πρώτα απτά χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα. Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία προκαλεί κατάπληξη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, δεν είναι όμως ωφέλιμο για τη χώρα, γιατί καλλιεργεί εικόνα αστάθειας και αβεβαιότητας» ανέφερε η υπουργός.

Εξάλλου, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη και συμπαγής, ενώ παράλληλα «θα αναδειχθεί το αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι παραπάνω από προφανές το μέγεθος του αδιεξόδου και των παλινδρομήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που κινείται ανάμεσα σε αντιφατικές πολιτικές και δεν πείθει κανέναν ότι μπορεί να δώσει ασφαλείς και συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα του τόπου και στην έξοδο της χώρας από τη κρίση» είπε η κ. Κεφαλογιάννη.

Έμφαση έδωσε στα ζητήματα αρμοδιότητας της, χαρακτηρίζοντας τον τουρισμό «ως μέγιστο εργαλείο και τεράστιο μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» τονίζοντας την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, γιατί, όπως είπε, «η αβεβαιότητα επιδρά αρνητικά στην εικόνα της χώρας».

«Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη ώρα η αύξηση της τουριστικής κίνησης δημιούργησε ελπίδες ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε καλύτερα. Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί γίνει τεράστιος μοχλός ανάπτυξης» σημείωσε. Υποστήριξε, δε, ότι σε 16 μήνες έγιναν σημαντικά βήματα, μέσα από συλλογική προσπάθεια και είχαν πολλά θετικά αποτελέσματα.

«Από τη πρώτη στιγμή χαράξαμε μια ξεκάθαρη εθνική τουριστική πολιτική, χρησιμοποιώντας τον τουρισμό ως αναπτυξιακό μοντέλο, ως εργαλείο εξόδου της χώρας από την κρίσης» τόνισε και αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε και κινείται το υπουργείο Τουρισμού:

– Νομοθετικές πρωτοβουλίες απλούστευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

– Χωροταξικός τουρισμός, πού και πώς μπορούν να γίνουν αναπτυξιακά έργα.

– Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με στρατηγική δράση και χρονοδιάγραμμα παρακολούθησης και αξιοποίησης στον μέγιστο βαθμό των πόρων του.

– Αλλαγή και ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας, ώστε να αποβάλει μύθους και αρνητικά στοιχεία.

Τέλος, η κ. Κεφαλλογιάννη έκανε για σημαντική ανάσα, που έδωσε στην ελληνική οικονομία η αύξηση του ελληνικού τουρισμού, τονίζοντας ότι «μπορεί και πρέπει να γίνει ο σύγχρονος κλάδος της ανάπτυξης, που θα συμπαρασύρει θετικά και άλλους κλάδους».

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Πληροφορίες λένε ότι το όνομα του Νίκου Κοτζιά απομακρύνεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ αντίθετα φαίνεται ότι έδαφος κερδίζει η υποψηφιότητα του Γιάννη Δραγασάκη
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας