Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγουν στόματα για τη «μαύρη τρύπα» και ο… Θεός βοηθός!

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγουν στόματα για τη «μαύρη τρύπα» και ο… Θεός βοηθός!

Με το παιδικό και όχι μόνο παιχνίδι του ”μουτζούρη” μοιάζει το story που εξελίσσεται στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα οικονομικά του κόμματος, καθώς άνοιξε ο χορός των δηλώσεων, των υπενθυμίσεων και των αποκαλύψεων με ή χωρίς εισαγωγικά από τους πρώην γραμματείς του κόμματος.

Και οι Γραμματείς επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου δεν ήταν ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις… αλλά έξι: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Μαριλίζα Ξενογιαννκοπούλου, Νίκος Αθανασάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Σωκράτης Ξυνίδης και Μιχάλης Καρχιμάκης.

Συμπληρώστε δύο Γενικούς Διευθυντές, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και Ροβέρτος Σπυρόπουλος, θέση η οποία συστάθηκε για πρώτη φορά από τον Γ. Παπανδρέου.
– Και φυσικά οι επικεφαλής των Επιτροπών Οικονομικού Ελέγχου, τα μέλη των οποίων εκλέγονταν από τα Εθνικά Συμβούλια (πρώην ΚΕ), Κώστας Γείτονας, Τηλέμαχος Χυτήρης και Ανδρέας Μακρυπίδης.
– Στην τελευταία Επιτροπή υπό τον κ. Μακρυπίδη μετείχαν η Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, η Ντίνα Λάζαρη, ο Αλέξανδρος Χατζόπουλος και ο Γιώργος Βισκαδούρος

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Κόμματος
– Την ευθύνη για τα οικονομικά του Κινήματος έχει πενταμελής Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, η οποία έχει την υποχρέωση τακτικού ετήσιου ελέγχου και τη δυνατότητα έκτακτου ελέγχου σε όλες τις οργανώσεις και τα όργανα του Κινήματος. Η Επιτροπή έχει δικαίωμα να ζητά στοιχεία, διευκρινίσεις και διασαφήσεις, η παροχή των οποίων είναι υποχρεωτική για τα όργανα στα οποία απευθύνεται.
– Κάθε κεντρικό όργανο του Κινήματος υποβάλλει, μέσα στο πρώτο 20ήμερο κάθε έτους, πλήρη και αιτιολογημένο ετήσιο οικονομικό απολογισμό και προγραμματισμό στην Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.
– Το Εθνικό Συμβούλιο εγκρίνει Οικονομικό Κανονισμό, στον οποίο ρυθμίζεται λεπτομερώς ο τρόπος λειτουργίας των Νομαρχιακών Επιτροπών Οικονομικού Ελέγχου, καθώς και της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.
– Η συνολική πορεία των οικονομικών του Κινήματος εξετάζεται προϋπολογιστικά και απολογιστικά σε ειδική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στη βάση σχετικής έκθεσης που υποβάλλει η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η τελευταία ΕΟΕ υπό τον Α. Μακρυπίδη, επειδή ίσως ο Ε. Βενιζέλος διέλυσε εν μία νυχτί όλα όργανα του κόμματος, δεν κλήθηκε να παρουσιάσει οικονομικό απολογισμό στο τελευταίο Συνέδριο όπως συνέβαινε σε όλα τα προηγούμενα, προκειμένου να εγκριθεί ή όχι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη του κόμματος κορυφαία και μη να εκτιμούν ότι εξαρχής ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποιεί αυτό το χαρτί πολιτικά εις βάρος του Γ. Παπανδρέου παρά για να εξυγιάνει το κόμμα.

Για τις προθέσεις Βενιζέλου άφησε τις πρώτες αιχμές ο πρώην υπουργός και πρώην Γραμματέας Γιάννης Ραγκούσης καθώς σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως από το Μάιο του 2011 παραμένει έτοιμο στο υπουργείο Εσωτερικών προς κατάθεση στη Βουλή, ενιαίο σχέδιο νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων και τη χρηματοδότηση της πολιτικής που περιλαμβάνει 75 δραστικές αλλαγές στο νομικό καθεστώς που διέπει ακόμη και σήμερα τα ζητήματα αυτά.

Καταγγέλλει ακόμη ότι έγινε μόνο μία τροποποίηση στον ισχύοντα νόμο, και αυτή, με απόφαση Σαμαρά και Βενιζέλου, προκειμένου τα κόμματα να εξασφαλίσουν 3 συνεχόμενες δόσεις ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και προαναγγέλλει ότι πρόκειται να δώσει απάντηση προσεχώς για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στο τελευταίο Συνέδριο ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πέππας, ο οποίος μάλιστα καταποντίστηκε στη διαδικασία εκλογής νέας ΚΕ, μιλώντας από του βήματος του Συνεδρίου είπε με έντονο ύφος: «οι ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχουν ονοματεπώνυμο: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Σωκράτης Ξυνίδης». Τους κάλεσε μάλιστα να επιστρέψουν στο κόμμα «για να πληρώσουν το ρεύμα και να απολύσουν τους εργαζόμενους του ΠΑΣΟΚ»!

Επίσης ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος και στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου μιλώντας την περασμένη Παρασκευή στον ΣΚΑΙ είπε ευθέως ότι «Ραγκουσης και Ξυνίδης παρέδωσαν το ΠΑΣΟΚ με απλήρωτους εργαζόμενους», προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του πρώην βουλευτή και γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «ψεύτη» αφήνοντας περιθώριο μιας εβδομάδας για να ανακαλέσει διαφορετικά θα προσφύγει στη δικαιοσύνη!

Μάλιστα την Τρίτη, αργά το βράδυ, ο κ. Ξυνίδης ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το βίντεο της εκπομπής Νέοι Φάκελοι του ΣΚΑΙ πριν από ένα χρόνο για τα οικονομικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με το σχόλιο «…Τα λέει όλα. Οι υποκριτές κάνουν πως δεν ξέραν τίποτα. Κανείς δεν είδε την εκπομπή του Τέλογλου ένα χρόνο πριν; Ποιοί ψήφισαν πρόσφατα τροπολογία για την μη ποινική δίωξη των τραπεζικών στελεχών που έδωσαν τα δάνεια στα κόμματα; Αυτοί που δήθεν ανακάλυψαν την Αμερική σήμερα και ζητούν και τα ρέστα. Ας απολογηθούν οι Βενιζέλος Σαμαράς κλπ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την φορολογία

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θέλουν μερίδιο στο ελληνικό “SUCCESS STORY”…

Δημοσκόπηση: Μικρό προβάδισμα της ΝΔ, ανεβαίνει το ΚΚΕ

Νέες μαχαιριές Βενιζέλου σε Παπανδρέου

Ψεύτη Κουκουλόπουλε πάρε πίσω ότι είπες!

Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στο δικό του Μνημόνιο – Ποιό είναι το πλαφόν για τα έξοδά τους

Βενιζέλος: Γιώργο έβαζες το ΠΑΣΟΚ “μέσα” 10 εκατ. το χρόνο! – Αν πιστεύει ότι θίγεται ο Παπανδρέου να προσφύγει στην δικαιοσύνη!

Βενιζέλος σε Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ θα μετέχει όπου θέλω εγώ

Στροφή Βενιζέλου προς… ΣΥΡΙΖΑ!

Το όργιο σπατάλης στο ΠΑΣΟΚ με αριθμούς – Η Lexus που πληρώνεται ακόμα και τα ταξίδια των 662.000 ευρω

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε