Πέμπτη, 15 Αυγ.
32oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θέλουν μερίδιο στο ελληνικό “SUCCESS STORY”…

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θέλουν μερίδιο στο ελληνικό “SUCCESS STORY”…

Η ανόρθωση της χώρας θα σημάνει και την ανόρθωση του ΠΑΣΟΚ διατείνεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε όλες σχεδόν τις ομιλίες του τους τελευταίους μήνες, εκτίμηση που ασπάζεται πλέον με πιο μετριοπαθή στάση και ο Φώτης Κουβέλης για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ.

Η Ιπποκράτους και η Αγίου Κωνσταντίνου αρχίζουν να τρίβουν τα χέρια τους καθώς οι ηγεσίες των δύο κομμάτων θεωρούν ότι μετά τις τελευταίες εκθέσεις του ΔΝΤ, της Κομισιόν, την εκταμίευση της διπλής δόσης και την αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο FITCH σε B- ξεκίνησε και τυπικά η πορεία εξοδου από την κρίση.

Παρα τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνουν ακόμη στις δημοσκοπήσεις, και τα δύο κόμματα μαζί βρίσκονται περίπου στο 10%, πιστεύουν ότι σύντομα οι πολίτες θα αναγνωρίσουν την σημαντική συμβολή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησης συνεργασίας να ξεπέρασει τα εμπόδια και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάκαμμψης.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ τονίζουν ότι τώρα είναι η ώρα παράλληλα με την πορεία ανάκαμψης να υπάρξει “κοινωνικό μέρισμα” στην επιτυχία και βεβαια σε καμία περίπτωση να μην υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα για την διετία 2015-2016 όπως αφήνει ανοιχτό η Κομισιόν, και έαν χρειαστεί να κλείσουν “τρύπες” αυτό να γίνει μέσω μεταρρυθμίσεων, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Άλλωστε λένε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου η ευρωζώνη θα βρεθεί ενώπιον σημαντικών πολιτκών αποφάσεων αναφορικά με το περαιτέρω κούρεμα του ελληνικού χρέους που σε συνδυασμό με τη συνεπή στάση της χώρας έναντι των υποχρεώσεων της θα δώσει την τελική ώθηση στο δρόμο της ανάπτυξης και της εξόδου στις αγορές ίσως ακόμη και μέσα στο πρώτο εξάμηνο 2014!

Είναι γνωστό ότι η επιτυχία έχει πολλούς πατέρες εν αντιθέσει με την αποτυχία και γι’ αυτό το λόγο ο επικείμενος ανασχηματισμός ανοίγει την όρεξη των δύο κομμάτων και ιδίως του ΠΑΣΟΚ για ενεργότερη συμμετοχή με πολιτικά στελέχη αν όχι με την συμμετοχή ακόμη και των δύο αρχηγών.

Πάντως είναι γεγονός ότι τα επιτελεία των δύο προέδρων παράλληλα με το κλίμα αισιοδοξίας και το ”success story” που καλλιεργείται με ιδιαίτερη επιμέλεια από το Μέγαρο Μαξίμου, θέλουν να κρατήσουν και χαμηλούς τόνους καθώς το κόστος της διαφαινόμενης ανάκαμψης είναι τεράστιο, ενώ ο κίνδυνος “ατυχημάτων” παραμένει υπαρκτός ιδίως λόγω της αναποφασιστικότητας της ΕΕ και της ευρωζώνης να λάβει τις αποφάσεις που πρέπει αλλά και της φάσης προσαρμογής που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και η ελληνική δημόσια διοίκηση.

Να σημειωθεί ότι την Ιπποκράτους και την Αγίου Κωνσταντίνου ανησυχεί ο υπόγειος άγριος πόλεμος μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ σχετικά με τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν το Φθινόπωρο, καθώς οι Βρυξέλλες δεν βλέπουν με τόσο καλό μάτι το κούρεμα του ελληνικού χρέους (OSI) που προτείνει η Ουάσιγκτον, αντιπροτείνοντας λιγότερο ίσως δραστικές λύσεις όπως μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση αποπληρωμής.

Εν κατακλείδι το πόσο ενισχυμένη η όχι θα βγει η Άγκελα Μέρκελ μέσα από τις γερμανικές εκλογές και οι πολιτικές εξελίξεις στο Βερολίνο αλλά οι οικονομιές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο θα κρίνουν πολλά για τις τελικές αποφάσεις της ΕΕ και της ευρωζώνης και βεβαίως για την εύθραυστη ακόμη ελληνική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι επιχειρηματίες συνοδεύουν τον Αντώνη Σαμαρά – Τα ονόματα

Οριακά πρώτη η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε