Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

“Παραφωνίες” των 58 εξοργίζουν το ΠΑΣΟΚ, πολεμικό κλίμα και στη ΔΗΜΑΡ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Μετά τις “κορώνες” Βούλγαρη για νέο κόμμα, η χθεσινή “εκδίωξη” της επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνας Ράπτη, από τη συνάντηση αντιπροσωπείας των “58” με τον Χάνες Σβόμποντα, επιτείνει το κλίμα καχυποψίας ανάμεσα στην Πρωτοβουλία και το ΠΑΣΟΚ – τρικυμία και στη ΔΗΜΑΡ από την παρουσία Λυκούδη στην εκδήλωση στο Περιστέρι.

Σε “κακοτράχαλο” μονοπάτι φαίνεται ότι εισέρχονται οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τους “58”, καθώς τις έμμεσες αναφορές Βούλγαρη περί ίδρυσης νέου κόμματος διαδέχθηκε χθες νέο επεισόδιο, αφού αντιπροσωπεία των “58”, που επρόκειτο να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα ζήτησε με άκομψο τρόπο να μην συμμετέχει σε αυτήν η Συλβάνα Ράπτη, η οποία τελικώς απεχώρησε, αφού επεσήμανε ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης δεν είναι καλό σημάδι.

Πυροσβεστική παρέμβαση Βενιζέλου στις φωτιές που έχουν ανάψει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και “58” – σε εσωκομματική δίνη η ΔΗΜΑΡ, που διχάζεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροαριστεράς

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, που ακολούθησαν μεταξύ του Γιάννη Βούλγαρη και επιτελών της Χαριλάου Τρικούπη καταβλήθηκε προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι, ωστόσο, όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις ο επικεφαλής των “58” προέβαλλε σύμφωνα με πληροφορίες τη δικαιολογία ότι δε γνώριζε πως η κυρία Ράπτη είναι επικεφαλής των πράσινων ευρωβουλευτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αντιπροσωπεία των “58” μετέφερε στον κύριο Σβόμποντα το αίτημα να συμπεριληφθούν και αυτοί στην 7μελη αντιπροσωπεία, που θα μεταβεί αρχές Φεβρουαρίου στη Ρώμη, για τη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σημειώνεται ότι η σύνθεση της αντιπροσωπείας καθορίζεται από το ΠΑΣΟΚ, που είναι και το μόνο κόμμα – μέλος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ελλάδα. Από χθες, πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη έχει καταστήσει σαφή τη δυσφορία της για τις…ηγετικές βλέψεις, που τρέφουν κάποια από τα στελέχη των “58” με σαφή διάθεση καπελώματος του ΠΑΣΟΚ. Στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου διαβεβαιώνουν ότι οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κινήματος θα τηρηθούν μέχρι κεραίας και ότι ματαιοπονούν όσοι εννοούν να υπηρετούν προσωπικά παιχνίδια. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται, εξάλλου, η διπλή παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου το Σαββατοκύριακο, η οποία σύμφωνα με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να λειτουργήσει εκτονωτικά.

Μάχη χαρακωμάτων στη ΔΗΜΑΡ

Η υπόκωφη ένταση, που επικρατεί εδώ και καιρό στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ ήλθε χθες στο προσκήνιο. Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, στελέχη της πλειοψηφίας ζήτησαν το λόγο από τον πρώην γραμματέα, Σπύρο Λυκούδη, για την παρουσία του στην προχθεσινή εκδήλωση των “58” στο Περιστέρι. Ο κύριος Λυκούδης υπενθύμισε την 40χρονη πορεία του στην Ανανεωτική Αριστερά και τόνισε ότι θα προσέρχεται σε όποια εκδήλωση αυτός επιθυμεί , αφού διευκρίνισε, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να εγκαταλείψει τη ΔΗΜΑΡ. Η μειοψηφία, από την πλευρά της, διαμαρτυρήθηκε στην προεδρική πτέρυγα για το ότι τηρήθηκε μυστικότητα σχετικά με τα ραντεβού του Φώτη Κουβέλη με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Χάρη Καστανίδη, Πάνο Μπεγλίτη και Στέφανο Μανίκα.

Διαβάστε επίσης

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σβόμποντα: Να φύγει η τρόικα

Η “σκιώδης” κυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ

Ειρωνείες ”Αυγής”: Οχυρώνεται το Παρίσι για Πάγκαλο και Αλ Σάλεχ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε