Τρίτη, 23 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Παράθυρο από τον ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα Παπανδρέου!

Παράθυρο από τον ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα Παπανδρέου!

Πιο διαλλακτική από άλλες φορές απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προκύπτει από όσα είπε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Όταν ρωτήθηκε από τον ΒΗΜΑ FM, για την πρόταση του κ. Παπανδρέου, ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων:

«Κοιτάξτε να δείτε, Ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας πάντοτε ήταν συνομιλητής με την αριστερά. Βεβαίως, τις τελευταίες δεκαετίες επέλεξε να υπηρετήσει από κοινού με την συντηρητική παράταξη –και δεν εννοώ μόνο στην Ελλάδα, εννοώ και στο γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο- να υπηρετήσουν τη στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού, η οποία εκφραζόταν μ΄ όλους αυτούς τους τρόπους που βλέπαμε τις προηγούμενες δεκαετίες και με μια πολιτική ακραίας λιτότητας τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγε κανείς, κάνοντας μια παρατήρηση, ότι όσον αφορά την Ελλάδα τα χρόνια του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είχαν σχέσεις προγραμματικής συμπληρωματικότητας, δεν είχαν σχέσεις αντιπαλότητας, ούτε ανταγωνιστικότητας. Όσο λοιπόν το ΠΑΣΟΚ είναι προσδεδεμένο σ΄ αυτή τη στρατηγική, θα έλεγα, προφανώς δεν μπορεί να αποτελέσει συνομιλητή. Εάν αυτή τη στιγμή, μέσα από τις δικές τους διαδικασίες, επαναπροσδιοριστούν, βεβαίως. Αλλά σε μια εντελώς άλλη στρατηγική βάση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελετή αποφοίτησης με Γ. Παπανδρέου: Το δημοψήφισμα μου κόστισε τη δουλειά μου

Κάλεσμα Βενιζέλου στο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στη συλλογική ευθύνη

Βενιζέλος σε Παπούλια: Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο λιτότητα και ανεργία

Ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ από τον Γ. Παπανδρέου


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε