Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Παρέμβαση Αθανασίου στην κόντρα για τον Σάββα Ξηρό

Παρέμβαση Αθανασίου στην κόντρα για τον Σάββα Ξηρό

Παρέμβαση στο θέμα της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού έκανε από το βήμα του α’ θερινού τμήματος της Βουλή και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου άφησε σαφείς αιχμές κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ενώ ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί για πράξεις τρομοκρατίας, επιμένουν να προτάσσουν το επιχείρημα της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του και να στηρίζουν το αίτημά του για κατ’ οίκον νοσηλεία στο πατρικό του σπίτι στη Χαλκιδική.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι αυτό το γεγονός έχει έντονη πολιτική σημειολογία… «Είναι σημειολογία πολιτική και πας μάρτυρας, να πεις τι; Για την υγεία του; Αυτή είναι η σημειολογία. Αυτά προκύπτουν από ιατρικά πιστοποιητικά, έχει λοιπόν πολιτική σημειολογία» είπε ο κ. Αθανασίου.

Και συνέχισε με νόημα: «Από την εμπειρία μου, θα σας πω και το άλλο: Πολλά στελέχη σας, κατέθεταν και ως μάρτυρες σε τέτοιες δίκες. Η ποινική αξίωση της πολιτείας ικανοποιείται όχι μόνο με την ποινή αλλά και με το πώς λειτουργεί το σωφρονιστικό και είπα ότι δεν είμαστε περήφανοι για την κατάσταση στις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα και γι΄ αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση».

«Πολιτική σημειολογία έχει η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και σε αντίθεση με την κ. Κωνσταντοπούλου που απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει την τρομοκρατία οποιασδήποτε μορφής».

«Αν υπάρχει πολιτική σημειολογία, αυτή είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ζωής και της υγείας οποιουδήποτε ανθρώπου, ανεξαρτήτως καταδίκης. Αυτό περίμενα από εσάς να πείτε» σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης.

Είπε ακόμη πως «βουλευτές, οι οποίοι μάλιστα ασχολούνται με τα θέματα προστασίας των κρατουμένων δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο. Εμείς πρώτοι καταδικάζουμε την τρομοκρατία οποιασδήποτε μορφής και αυτό είναι προφανές από την ίδια τη στάση μας και την πρακτική μας. Αλλά είναι άλλο αυτό το θέμα και άλλο η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Σκοτωμός” στη Βουλή για τον Σάββα Ξηρό

Σατανιστής της Γλυφάδας: Οι πρώτες ώρες στο κελί του – Προβληματισμένος γιατί δεν πρόλαβε να κάνει και δεύτερο φόνο!

Η απίστευτη συνωμοσία για να μείνει εκτός Μουντιάλ η Βραζιλία

2.500 ευρώ για χαβιάρι, πούρα και σαμπάνια στην φυλακή

 

Η Σάλκε διώχνει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε