Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Πέρασε το Μεσοπρόθεσμο με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Πέρασε το Μεσοπρόθεσμο με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Με την θετική ψήφο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε, σε ήπιους τόνους, από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2015-2018 το οποίο περιλαμβάνει και επικαιροποιεί τους στόχους για την ελληνική οικονομία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε το μεσοπρόθεσμο σχέδιο «καθεστώς», τόνισε ότι «η ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι καθεστώς, αν πιστεύουμε στο ευρώ.

»Και εμείς έχουμε επιλέξει να είμαστε στο ευρώ. Αν πιστεύετε στο ευρώ, περιμένω να δω τι θα πράξετε απέναντι στο νομοσχέδιο που καταθέσαμε σήμερα στη Βουλή», συνέχισε, και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση, αν πιστεύει στην συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, γιατί είναι προαπαιτούμενο για την συμμετοχή της στο κοινό νόμισμα.

Ο κ. Σταϊκούρας, αφού σημείωσε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύφθηκαν, αναγνώρισε « το κόστος για την ελληνική κοινωνία, από τη στιγμή πρώτου μνημονίου πριν 4 χρόνια» και ότι οι πολίτες βιώνουν ύφεση και ανεργία και όπως είπε «για αυτό δεν θριαμβολογούμε».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «σήμερα η χώρα και η οικονομία είναι σε θέση με καλύτερες προοπτικές. Όπως ξεκίνησε από αριθμούς και μεταφέρθηκε στην κοινωνία η κρίση, έτσι θα γίνει και η βελτίωση. Είμαστε ήδη στην αρχή αυτής της μετάβασης».

Σήμερα, θα διεξαχθεί η «β΄ ανάγνωση» του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το οποίο θα ψηφιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Το μεσοπρόθεσμο “λατινοποιεί” τη χώρα

“Θύελλα” για την Άμυνα μέχρι και το 2018 – Τι λέει το μεσοπρόθεσμο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε