Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Πιλοτικά σε δυο περιοχές της χώρας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Πιλοτικά σε δυο περιοχές της χώρας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Στη χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, πιλοτικά σε δύο περιοχές της χώρας, προχωράει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2014.

Όπως ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας στην ημερίδα που διοργανώνουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημμένο εισόδημα ξεκινάει με κονδύλια 20 εκατ. Ευρώ που θα προέρχονται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού.

“Στόχος είναι το 2015, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να το διευρύνουμε σε όλη την Ελλάδα ως κοινωνική παρέμβαση πλήρους εφαρμογής”, είπε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι έως το τέλος του έτους θα οριστούν το ύψος και η σχετική διαδικασία χορήγησής του.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η άμεση εφαρμογή του είναι αδήριτη αναγκαιότητα με αναπτυξιακή διάσταση.

“Η χώρα είχε πολλές στρεβλώσεις και αυτές έφεραν τη χώρα κοντά στην κατάρρευση, αλλά χάρη στις θυσίες πολιτών αυτό απετράπη. Η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι κάτι μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή”, κατέληξε ο Υπουργός.

Τι είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί θεσπισμένη νομοθετημένη υποχρέωση (ν.4093/2012) και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανασχεδιασμού των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης της κυβέρνησης για μια βιώσιμη εθνική στρατηγική κοινωνικής ένταξης.

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση θα ορισθούν οι δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραμμα, η βάση υπολογισμού και το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για κάθε άτομο ή οικογένεια, αλλά και οι διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα και καταβολής της παροχής ως διαφοράς μεταξύ του πραγματικού εισοδήματος και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στήριξη της Ελλάδας από τη Μέρκελ

Τα πάνω κάτω στα όρια συνταξιοδότησης – Τέλος οι πρόωρες για χιλιάδες εργαζόμενους και 15 επιπλέον χρόνια στη δουλειά!

Έρχεται τσεκούρι σε επικουρικές και εφάπαξ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε