Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ποιοί δεν υπογράφουν την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα – Κανένα πρόβλημα αν οι ψήφοι συναθροιστούν με της Χρυσής Αυγής

Ποιοί δεν υπογράφουν την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα – Κανένα πρόβλημα αν οι ψήφοι συναθροιστούν με της Χρυσής Αυγής

Την πρότασή της περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί του ψηφισμένου νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» με το ερώτημα εάν οι Έλληνες πολίτες το εγκρίνουν, κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, με την υπογραφή 11 βουλευτών της.

Την πρόταση, δεν υπογράφουν ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός και η κ. Μαρία Μάρκου, η οποία χθες δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή της.

Πριν από λίγο, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Δημήτρης Αναγνωστάκης, διέψευσε τα σενάρια που φέρουν τη ΔΗΜΑΡ να προσανατολίζεται στην απόσυρση της πρότασής της, σε περίπτωση που συναθροιστούν οι υπογραφές των βουλευτών της με τη Χρυσή Αυγή.

«Πολιτικά διαφωνούμε με τη Χρυσή Αυγή και το έχουμε καταθέσει. Θα δώσουμε μάχη να υπάρξει ο ελάχιστος κοινός τόπος με τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει. Η πρότασή μας παραμένει» τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης, ενώ για το ενδεχόμενο να κληθεί αύριο να λάβει απόφαση το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, επισήμανε ότι κατά τη γνώμη του «κάτι τέτοιο θα συνιστούσε συνταγματική εκτροπή».

Στο σκεπτικό της πρότασής της, η ΔΗΜΑΡ διευκρινίζει ότι «δεν είναι κατά της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, ούτε γενικά και αόριστα κατά των αποκρατικοποιήσεων. Η ΔΗΜΑΡ είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων που εκποιούν δημόσια αγαθά, όπως η ενέργεια και το νερό και οι οποίες δεν εντάσσονται σε αναπτυξιακό σχεδιασμό και στην προκειμένη περίπτωση, στους στόχους μίας βιώσιμης ενεργειακής στρατηγικής για τη χώρα. Αυτά τα αρνητικά είναι που χαρακτηρίζουν το ψηφισθέν νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρείται η διάσπαση της ΔΕΗ και η εκποίηση της “Μικρής ΔΕΗ”». «Θεωρούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι μείζον για την κοινωνία και πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να αποφανθούν με δημοψήφισμα οι Έλληνες πολίτες», καταλήγει.

Την πρόταση υπογράφουν οι Φώτης Κουβέλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Μαρία Γιαννακάκη, Γιώργος Κυρίτσης, Γιάννης Πανούσης, Μαρία Ρεπούση, Νίκος Τσούκαλης, Σπύρος Λυκούδης, Ασημίνα Ξηροτύρη, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την δική του πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε το ΚΚΕ

Την δική του πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε ο Βύρων Πολύδωρας

Ικανοποίηση στη ΔΗΜΑΡ – Σε ρόλο “ρυθμιστή” ο Κουβέλης

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή κατέθεσαν πρόταση για δημοψήφισμα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε