Πολιτική

Ποιός κοροϊδεύει ποιόν; – Διαψεύδει το ΔΝΤ τον ίδιο του τον Πρόεδρο και η κυβέρνηση τον Λαζόπουλο!

Οι δηλώσεις Στρος Καν οτι δούλευε υπογείως από το 2009 με το νυν έλληνα πρωθυπουργό για να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ δεν χρήζουν αμφισβήτησης. Εχουν γίνει, τις έχουμε δει όλοι. Ωστόσο χθες το ίδιο το ΔΝΤ άδειασε τον επικεφαλής του.

Και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά και έχουμε γίνει μάρτυρες, βλέποντας το βίντεο με την συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος Καν στο γαλλικό canal+, η κυβέρνηση και το ΔΝΤ μας διαψεύδουν όλους!

Το ΔΝΤ αμφισβητεί τον ίδιο τον διευθυντή του σπεύδοντας να βγάλει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Είμαστε πάντα σε επαφή με τα κράτη μέλη μας και δεν είναι ασύνηθες για τον γενικό διευθυντή να μιλά με την ηγεσία μιας χώρας. Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτές οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή», και πως «δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα για οικονομική βοήθεια στα τέλη Απριλίου του 2010».

Διαφορετική άποψη έχει όμως ο κ.Στρος Καν:

Και η κυβέρνηση μη μπορώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα επιτέθηκε κατά του Λαζόπουλου και της ΝΔ!

Μέσω του Τομέα Τύπου και ΜΜΕ και του φυλλαδίου “Βασικός Σχολιασμός Θεμάτων Επικαιρότητας”, το οποίο εκδίδει σε καθημερινή βάση το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: 

   «Εμείς κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον και σώσαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Εσείς τι κάνατε»; Και συνεχίζει: «Τον πατριωτισμό του Κινήματός μας, δεν θα τον αμφισβητήσει κανείς, πόσο μάλλον αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και μετά λιποτάκτησαν και αυτοί που έγλυφαν τους “καταλληλότερους” επί 6 χρόνια, ενώ κατέστρεφαν τη χώρα».

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, και το ΠΑΣΟΚ έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, χτύπησαν κάθε πόρτα για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία», στην οποία «είχε οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή» και τονίζεται ότι «την αποφύγαμε».

Τονίζεται επίσης ότι «ο αγώνας που δώσαμε ήταν ακριβώς για να μη βρεθούμε μόνο με το ΔΝΤ, αλλά για να στηθεί Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης. Και αυτό καταφέραμε».

Στο ίδιο δελτίο παρατίθενται και αποσπάσματα δημοσίων δηλώσεων του κ. Παπανδρέου, ο οποίος από τον Δεκέμβριο του 2009 είχε πει ότι είχε επαφές με τον Ντομινίκ Στρος Καν, οι οποίες εμφανίζονται σήμερα ως αποκαλύψεις.

Ειδικότερα παρατίθενται οι ακόλουθες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου:

α) Στις 11/12/2009, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες: «Εγώ έχω επαφές και με τον Στρος Καν, αλλά επαφές για να συζητήσω τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, για να αξιοποιήσουμε τη δική τους τεχνογνωσία».

β) Στις 11/2/2010, πάλι σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες: «Πρώτα απ’ όλα, να ξέρετε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε θέματα τεχνικής φύσης και, βεβαίως, έχει συνδράμει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε παρόμοιες κρίσεις, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτός Ευρωζώνης έχει δείξει την τεχνογνωσία του, την οποία και έχουμε ζητήσει για να μας συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν έχει αυτή την τεχνογνωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση σε παρόμοιες κρίσεις. Δεν έχει την τεχνογνωσία η Ευρωζώνη σε παρόμοιες κρίσεις. Είναι σημαντική λοιπόν αυτή η τεχνογνωσία, όπως το να βοηθήσει π.χ. στις διοικητικές αλλαγές, ώστε να μπορούμε να έχουμε μία πιο διαφανή και αποτελεσματική λειτουργία και εφαρμογή του προϋπολογισμού μας. Παίρνω απλώς ένα παράδειγμα.

Με αυτή τη λογική βεβαίως, εμείς θα είμαστε πρόθυμοι και θα είναι και χρήσιμη αυτή η συνεργασία μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

γ) Και επίσης πάλι από τη συνέντευξη του στις 11/2/2010 στις Βρυξέλλες: «Πρώτα απ’ όλα, όχι προ μηνός, αλλά προ διμήνου και εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος Καν την αρωγή του σε τεχνική βοήθεια. Άρα, λοιπόν, είναι η Ελλάδα η οποία έχει ζητήσει αυτή την τεχνική υποστήριξη. Δεν ζητήσαμε την οικονομική στήριξη, δηλαδή την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ».

Αποτέλεσμα των επαφών του κ. Παπανδρέου ήταν η επίσκεψη στην Αθήνα κλιμακίου του ΔΝΤ στις 13 Ιανουαρίου του 2010, που συναντήθηκε με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, τότε, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι η συνάντηση: «Έγινε μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ζήτησε τη συνδρομή του ΔΝΤ σε τεχνικά θέματα. Ειδικότερα, συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής βοήθειας του ΔΝΤ σε θέματα φορολογικής πολιτικής, φορολογικής διοίκησης, όπως και σε συστήματα κατάρτισης προϋπολογισμού, συστήματα ελέγχου και αξιολόγησης δημοσίων δαπανών».

Διαβάστε επίσης:

“Ο Γ. Παπανδρέου δεν έλεγε στο λαό για το ΔΝΤ – Μήνες δουλεύαμε υπόγεια”

ΝΔ: «Κόλαφος για την αξιοπιστία Παπανδρέου οι δηλώσεις Στρος Καν

Καλύπτει τον Γ. Παπανδρέου το ΔΝΤ για τις δηλώσεις Στρος Καν

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα