Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Πολιτική στήριξη περιμένει ο Α. Σαμαράς – Στις 12:00 η συνάντηση με την Α. Μέρκελ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα… φιλικό χτύπημα στην πλάτη, αλλά με πολύ πολιτικό νόημα περιμένει η ελληνική πλευρά από το Βερολίνο στη σημερινή συνάντηση ΣαμαράΜέρκελ. Η στάση της Γερμανία θα κρίνει πολλά ως προς την τελική συμφωνία με την τρόικα και ειδικά σε κάποια από τα μέτρα τα οποία θεωρείται αδύνατο να περάσουν.

Επί της ουσίας ο Α. Σαμαράς πάει στο Βερολίνο για να επαναλάβει όσα διαμηνύει τις τελευταίες ημέρες για το πλεόνασμα, τη δημοσιονομική προσαρμογή με την αύξηση των εσόδων, αλλά και την οριακή κατάσταση της κοινωνίας που δεν αντέχει άλλα μέτρα.

Το Βερολίνο επιμένει ότι δεν θα είναι μια συνάντηση διαπραγμάτευσης ωστόσο όλα δείχνουν ότι για ακόμη μια φορά η Ελλάδα θα ζητήσει την παρέμβαση του Βερολίνου ώστε να μην επιμείνει η τρόικα στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων καθώς πρώτα απ’ όλα θα κινδυνεύσει η κυβερνητική σταθερότητα.

Ήδη πάντως η Α. Μέρκελ με τις δηλώσεις της αναφέρθηκε στη σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος, λέγοντας πως η Ελλάδα αξίζει του σεβασμού των εταίρων αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια κάποιας χαλάρωσης ή έστω μετάθεσης κάποιων μέτρων ώστε να αποσυμπιεστεί η κατάσταση.

Το Βερολίνο πάντως, όπως αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα Χάντελσπλατ δεν προτίθεται να κάνει τον ενδιάμεσο με την τρόικα.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε