Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Πολύ σκληρός για να “πεθάνει” ο Καρυπίδης – Επιμένει ότι θα κατέβει στις εκλογές χωρίς να αναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ – Σε δύσκολη θέση η Κουμουνδούρου

Πολύ σκληρός για να “πεθάνει” ο Καρυπίδης – Επιμένει ότι θα κατέβει στις εκλογές χωρίς να αναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ – Σε δύσκολη θέση η Κουμουνδούρου

– Ο Θ. Καρυπίδης αναφέρει πως είναι δεδομένη η αντίθεση του με τον αντισημιτισμό και τον φασισμό
– Ο κ. Βίτσας από την Κοζάνη ξεκαθάρισε πως τις τελικές αποφάσεις θα λάβει η Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
– Σε άτυπη ψηφοφορία με αποτέλεσμα 9 προς 3 στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη
– Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδεικνύεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς παρά τις σοβαρότατες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, ο κ. Καρυπίδης με γραπτή του δήλωση αργά το βράδυ ξεκαθαρίζει πως θα κατέβει στις εκλογές. 

Στη γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Καρυπίδης δηλώνει τη δεδομένη αντίθεσή του με τον φασισμό και τον αντισημιτισμό και δηλώνει πως θα δώσει την απάντησή του στις επερχόμενες εκλογές. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ούτε σε ένα σημείο της ανακοίνωσής του δεν αναφέρει το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ενδεχομένως να δείχνει πως ακόμα κι αν η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος αποσύρει την υποψηφιότητα, εκείνος θα κατέβει στις εκλογές και χωρίς τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ανακοίνωση του κ. Καρυπίδη όπως τη δημοσιεύει το www.kozan.gr

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μαζί θα δώσουμε την απάντηση στις επερχόμενες εκλογές, που η σημασία τους ξεπερνά πλέον τα όρια της περιφέρειάς μας. Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν μια πραγματική καταδίκη στην κυβέρνηση των μνημονίων και της υποτέλειας και την απαρχή μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας. Θα απαντήσουν με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πως οι Δυτικομακεδόνες *δεν* είμαστε διαθέσιμοι να χαρίσουμε τον τόπο μας σε κανέναν.

Με δεδομένη και κάθετη την αντίθεσή μας στον *αντισημιτισμό* και στον *φασισμό* αντιστεκόμαστε στην αδηφάγα επικοινωνιακή *ανθρωποφαγία*. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, τα χαλκεία δεν μας τρομάζουν. Οι ανοίκειες επιθέσεις τους όχι μόνο δε μας λυγίζουν, αλλά ούτε και είναι σε θέση να μας πλήξουν. 

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες επιθέσεις τους. Συνεχίζουμε ανένδοτοι και αταλάντευτοι.

Δεν πτοούμαστε και πάμε πιο αποφασιστικά με πίστη στις Δημοκρατικές Αρχές και Αξίες μας. Ενάντια σε κάθε είδους εθνικιστικού-ρατσιστικούεκφοβισμού, απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται. Καλούμε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως πολιτικών «χρωμάτων», να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα, ώστε το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας να βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Η “μπάλα” τώρα στην Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βίτσας σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού οργάνου του κόμματος στην Κοζάνη έδειξε ξεκάθαρα πως η προοπτική να αποσύρει μόνος του την υποψηφιότητα ο κ. Καρυπίδης δεν είναι εφικτό και πλέον την τελική απόφαση θα λάβει η Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που πιθανότατα θα συνεδριάσει την Παρασκευή. 

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Βίτσα από την Κοζάνη

Χαρακτηριστικό του κλίματος που αντιμετώπισε στην Κοζάνη ο κ. Βίτσας είναι και η άτυπη ψηφοφορία δια της ανατάσεως των χεριών, από την οποία υπήρξε το εξής αποτέλεσμα: 9 υπέρ της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Καρυπίδη και 3 κατά. 

Διώξτε τον Καρυπίδη από το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο

Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος έχει κάνει αντισημιτικές δηλώσεις, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΕΡΙΤ.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποσύρει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, επειδή οι αντισημιτικές του θεωρίες συνομωσίας δεν πρέπει να έχουν θέση στη δημόσια ζωή της αρχαιότερης δημοκρατίας στον κόσμο.

Ενώνουμε την φωνή μας με τις ελληνο-εβραϊκές κοινότητες και ζητούμε να διαγραφεί ο Καρυπίδης από τους καταλόγους των υποψηφίων και από το κόμμα. Δυστυχώς, τα αντισημιτικά ξεσπάσματα δεν είναι προνόμιο μόνον των ακροδεξιών κομμάτων”, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Ronald S. Lauder.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσακαλώτος: Αν ισχύουν τα μισά για τον Καρυπίδη δεν έχει θέση στο κόμμα μας

Θα τους διευκολύνει; “Οικειοθελή αποχώρηση” Καρυπίδη περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Αυγή «τελείωσε» τον Καρυπίδη

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε