Τρίτη, 27 Αυγ.
27oC Αθήνα

Πώς αποτιμά τη συνάντηση Σαμαρά – Ομπάμα ο Βενιζέλος

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπ. Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως και αναλυτικά για το περιεχόμενο των συζητήσεων τόσο με τον Πρόεδρο Ομπάμα όσο και με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζ. Κέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από διπλωματικές πηγές, εκτίμησε, μιλώντας σε συνεργάτες του, ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον έδωσαν ώθηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που είχαν συμφωνήσει ως προς τις θέσεις της ελληνικής πλευράς σε σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, βρίσκονταν σε στενή επαφή καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον”.

Συνάντηση με Τζον Κέρι
 

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει πιθανότατα συνάντηση με τον κ. Κέρι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την τελευταία εβδομάδα το Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, καθώς ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Αμερικανό υπουργό ήταν η ανάγκη να συνεχιστεί η συζήτηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο βάρος που έχει για τα εθνικά θέματα να εκφράζεται με μια φωνή, όχι μόνον η κυβέρνηση, αλλά η χώρα.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος «έδωσε ήδη οδηγίες στα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία των κινήσεων που διασφαλίζουν την παρακολούθηση και τη συνέχεια των σημείων που εθίγησαν στις συζητήσεις αυτές».

Διαβάστε

Τι γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Σαμαρά – Ομπάμα

Το παρασκήνιο του τετ α τετ Σαμαρά – Ομπάμα – Τι κέρδισε η Ελλάδα στον Λευκό Οίκο

Όσα δεν… είπαν Σαμαράς – Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο (ΦΩΤΟ)

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Αναστασιάδη μετά τη συνάντηση με Ομπάμα

Πως βλέπουν οι Έλληνες ΗΠΑ – Ομπάμα – ΕΕ – Αμερικανική έρευνα που λέει πολλά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε