Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Πως θα βάλει η κυβέρνηση “φρένο” στις απαιτήσεις της τρόικας

Πως θα βάλει η κυβέρνηση “φρένο” στις απαιτήσεις της τρόικας

Αποφασισμένη να πείσει τους δανειστές ότι δεν υπάρχει “μεταρρυθμιστική κόπωση” και ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές προχωρούν με βάση το χρονοδιάγραμμα είναι η κυβέρνηση Σαμαρά.

Την ίδια ώρα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη ΔΕΗ προχωρά στο δεύτερο επεισόδιο των “Ιουλιανών” με αφορμή την προώθηση προς ψήφιση από το Β΄Θερινό Τμήμα των νομοσχεδίων για τα δάση και τον αιγιαλό.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει φρένο στις απαιτήσεις της τρόικας παράλληλα όμως και ότι η ουσιαστική διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει χωρίς εκκρεμότητες, κάτι το οποίο θεωρείται και από την αντιπολίτευση απίθανο αφού είναι τέτοιες οι απαιτήσεις των δανειστών σε όλα τα μέτωπα και ιδίως το κοινωνικό που δεν θα αντέξει πολιτικά η κυβέρνηση.

Το δημοσιονομικό κενό 2015-2016, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα «κόκκινα» δάνεια, τα οικονομικά των ταμείων, τα “κόκκινα δάνεια”, η ρύθμιση των οφειλών, οι αλλαγές στο εργασιακό (απεργίες), οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζομένους στο δημόσιο όπως η πρόσφατη του ΣτΕ για τη φορολόγηση επιδομάτων πανεπιστημιακών και γιατρών του ΕΣΥ είναι μερικά από τα καυτά μέτωπα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τα οποία θα κρίνουν το μέλλον του προγράμματος με κορυφαίο εκείνο της τελικής λύσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το αυριανό πάντως κρίσιμο ραντεβού κυβέρνησης – τρόικας θα δώσει μια σαφέστερη εικόνα για το που βρίσκεται η διαπραγμάτευση πριν οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχωρήσουν την Πέμπτη από την Αθήνα και επανέλθουν το φθινόπωρο, με ή χωρίς άγριες διαθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λοβέρδος στο Νewsit: Τι είπε για μετεγγραφές, μηχανογραφικά, επετηρίδα αλλά και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα (ΦΩΤΟ)

Όλο το παρασκήνιο για τον έλληνα Επίτροπο – Τα ονόματα και οι ισορροπίες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε