Πέμπτη, 4 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Πράσινη “σφήνα” στον Άδωνι για το νομοσχέδιο του ΕΟΠΥΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του ΕΟΠΥΥ παρουσιάζει σήμερα στις 13:00 ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος – έλλειμμα μεταρρυθμιστικής διάθεσης καταλογίζει στον Άδωνι Γεωργιάδη η Χαριλάου Τρικούπη

Ακόμη έναν σκόπελο καλείται να υπερβεί η δικομματική κυβέρνηση στον κακοτράχαλο δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς οι επί μέρους διαφωνίες μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του ΠΑΣΟΚ, “ μπλοκάρουν “ την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ. Η Χαριλάου Τρικούπη διευκρινίζει ότι επί της αρχής συμφωνεί με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας χρεώνει, όμως, στον Άδωνι Γεωργιάδη απουσία μεταρρυθμιστικού σχεδιασμού.

Παραμένουν οι ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για τον ΕΟΠΥΥ – περισσόιτερο “μεταρρυθμιστικό” θέλει το νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Κωνσταντινόπουλος θα επισημάνει ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο δε μπορεί να εξαντλεί τις προβλέψεις του στη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και θα πρέπει να παρουσιάζει ένα σχεδιασμό για τον ολοκληρωμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας περίθαλψης ανά την επικράτεια. Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι θα παρουσιάσουν τεκμηριωμένες προτάσεις, που απευθύνονται στους πολίτες, μειώνουν το κόστος και υποβοηθούν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Στις πράσινες προτάσεις θα συμπεριληφθούν και κίνητρα για να εισέλθουν στο σύστημα περισσότεροι γιατροί.

Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, επιχειρεί να διευρύνει την εν εξελίξει διαβούλευση και πέραν των στενών κυβερνητικών ορίων. Μετά το αποψινό ραντεβού με τον κύριο Γεωργιάδη, η Χαριλάου Τρικούπη σκοπεύει να έλθει σε επαφή με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων – πλην της Χρυσής Αυγής – προκειμένου να εμπλουτιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με τις προτάσεις και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η νέα τακτική, που εγκαινιάζει το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με τον στρατηγικό στόχο να “σημαδέψει” την κοινωνική ατζέντα καθ όδον προς τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαίου.

Διαβάστε επίσης

Και ο Άδωνις στο… Παρίσι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πυρ και μανία με Βαρβιτσιώτη για το Φαρμακονήσι ο Βενιζέλος

Ο ποιητής Γιάννης Στουρνάρας, ψάχνει την… Ιθάκη του!

ΠΑΣΟΚ: «Σύντροφοι, κρατάω μαχαίρι!» (ΦΩΤΟ)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε