Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Προκλητική προστασία στον Γ. Γιακουμάτο – Δεν τον έστειλαν στον εισαγγελέα

Προκλητική προστασία στον Γ. Γιακουμάτο – Δεν τον έστειλαν στον εισαγγελέα

Να μην εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του Γεράσιμου Γιακουμάτου αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα κατά της άρσης τάχθηκαν η Ν.Δ. , το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝ.ΕΛ. και ΔΗΜ.ΑΡ., υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και ο Γιάννης Κουράκος από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές, ενώ παρών η Χρυσή Αυγή.

Στο αίτημα που είχαν αποστείλει οι εισαγγελικές αρχές, ζητούσαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση του γηροκομείου που διατηρούν συγγενικά του πρόσωπα. Υπενθυμίζεται πως συγγενικά του πρόσωπα και δη η σύζυγος και ο αδελφός του, ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για φορολογικές παραβάσεις πλημμεληματικού βαθμού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέσεις απέδιδαν ενεργή συμμετοχή του βουλευτή στην οικογενειακή επιχείρηση.

Ωστόσο οι συνάδελφοι του δεν επέτρεψαν να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο συνάδελφος τους και να αποδείξει εκεί την αθωότητα του ή μη… Η κίνηση αυτή προκαλεί αίσθηση, δεδομένου πως η υπόθεση του δεν αφορά στην πολιτική του δράση για να τύχει της προστασίας της βουλευτικής ασυλίας.

Ο ίδιος στην παρέμβαση του στη συνεδρίαση της Επιτροπής επανέλαβε τις αιτιάσεις του περί σκευωρίας, ενώ να δήλωσε πως όσο διάστημα είναι βουλευτής μειώθηκε η προσωπική του περιουσία και σε καμία περίπτωση δεν αυξήθηκε… Μάλιστα, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά πως μπήκε στην πολιτική με 3 ακίνητα και σήμερα κανένα, ενώ ξεπληρώνει ακόμη δάνειο στο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Βουλή η δικογραφία για Γιακουμάτο

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γιακουμάτου ζήτησε η Εισαγγελία

Πίσω από τις κλειστές πόρτες: Ο Καραμανλής, ο “δήμαρχος” Άρης και ο… λύκος Γιακουμάτος (ΦΩΤΟ)

Γιακουμάτος: Αν δεν αλλάξει ο νόμος μέχρι και κυβέρνηση θα ρίξω!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε