Site icon NewsIT

«Qatar Gate»: Η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζόρτζι ανακρίθηκαν ξανά

20.12.2022 | 23:40
«Qatar Gate»: Η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζόρτζι ανακρίθηκαν ξανά

Νέος γύρος ανακρίσεων για το «Qatar Gate» πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Τρίτη (20.12.2022).

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ανακρίθηκαν ξανά, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν ήταν μαζί ή χωριστά. Ο λόγος που ανακρίθηκε ξανά η Εύα Καϊλή είναι για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, εν όψει της απολογίας της την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, και να αποφασιστεί αν θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερη. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βελγικές αρχές ζητούν από την Εύα Καϊλή να συνεργαστεί. 

Η «θυσία» του Τζόρτζι

Σύμφωνα με την αναποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα: «το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι τα πήρε όλα επάνω του -με βάση τα δημοσιεύματα- μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της Εύας Καϊλή και το δικαστήριο να την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή και χωρίς καθόλου όρους, αναφέρουν πηγές. Ωστόσο, οι απόψεις είναι αντικρουόμενες. Γιατί μπορεί από τη μία πλευρά να έχουμε αυτή την απόφαση και να αφεθεί η Εύα Καϊλή, από την άλλη πλευρά μέσα σε 24 ώρες ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να ανατρέψει την πρώτη απόφαση[…]

Σε σχέση με την Εύα Καϊλή, όπως αναφέρουν πηγές, σε οποιοδήποτε στάδιο της έρευνας θα μπορούσε ένας δικαστής, για έναν οποιοδήποτε ύποπτο, να πάρει απόφαση να τον βγάλει με περιοριστικούς όρους ή να τον θέσει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση κι εκεί ο ο εισαγγελέας δεν μπορεί να ασκήσει έφεση. Αυτό, όμως, που μας εξηγούσαν οι ίδιες πηγές σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι είναι νωρίς να ληφθεί μια τέτοια απόφαση».

Η παραδοχή της Εύας Καϊλή

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, που επικαλούνται πληροφορίες από το υπόμνημα του Βέλγου εισαγγελέα που έκανε την ανάκριση, η Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που βρίσκονταν στο σπίτι της.

Το βελγικό περιοδικό «Knack» αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της, στις 9 Δεκέμβριου, η Εύα Καϊλή όχι μόνο παραδέχτηκε ότι είχε δώσει εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα, αλλά ότι βαλίτσες με μετρητά «κυκλοφορούσαν» στο σπίτι της.

«Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα, όπως έγραψε ο δικαστής Μισέλ Κλες στο ένταλμα σύλληψης. Ισχυρίζεται ότι γνώριζε από το παρελθόν για τις σχέσεις του συζύγου της με τον Παντσέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά ‘περνούσαν’ από το διαμέρισμα», λέει το περιοδικό.

Το δημοσίευμα του «Knack» δεν είναι το μόνο που «καίει» την 44χρονη πολιτικό. «Παραδέχτηκε ότι ενημέρωσε τον πατέρα της προκειμένου να πάρει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι χρημάτων που βρισκόταν στο σπίτι της. Προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι καθώς και δύο ευρωβουλευτές, που αναφέρονται στην έρευνα», λέει η βελγική εφημερίδα «Le Soir».

«Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα», αναφέρει σε δημοσίευμά της η «La Repubblica».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στην εισαγγελία είναι πεπεισμένοι ότι η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι δεν έχουν πει ακόμα όλα όσα ξέρουν. Οι βελγικές αρχές φαίνεται επίσης να πιστεύουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής -ίσως και παρά τη θέλησή της- είναι στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του κυκλώματος του Αντόνιο Παντσέρι. Υποστηρίζεται δε ότι η ομάδα «επένδυσε» εν γνώσει της Καϊλή «για να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Μαρόκου και του Κατάρ – λένε – ο Παντσέρι και ο Τζιόρτζι επηρέασαν τους διορισμούς των μελών των επιτροπών αλλά και του αντιπροέδρου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version