Πολιτική

Ρουπακιώτης: Όχι στη δημιουργία κλίματος τρόμου επιόρκων υπαλλήλων

Αντίθετος με τη "δημιουργία κλίματος τρόμου επιόρκων υπαλλήλων", δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, προειδοποιώντας ότι το κλίμα αυτό "κάνει κακό στη δημόσια διοίκηση και στην ηρεμία εκτέλεσης των καθηκόντων των υπαλλήλων".

Ο υπουργός αξιοποίησε τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση, για τις ανάγκες σε δικαστικούς υπαλλήλους. Όπως ανέφερε ο υπουργός, φεύγουν πολλοί υπάλληλοι και από το υπουργείο Δικαιοσύνης αμέσως μόλις συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις.

“Βρίσκονται πολλοί υπό τον τρόμο των επιόρκων υπαλλήλων. Θέλω να καταθέσω με σεβασμό στο κοινοβούλιο. Όσο είσαστε αντίθετοι είμαι και εγώ αντίθετος να συνεχίζουν να ασκούν καθήκοντα όποιοι έχουν παραβιάσει το νόμο. Είτε έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα είτε πειθαρχικά παραπτώματα. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να χαρακτηρίζουμε τους πάντες επιόρκους, μου δίνεται η δυνατότητα να σκεφτώ ότι δημιουργούμε ένα ψυχολογικό κλίμα επιόρκων που εγώ στα όσα χρόνια ασκώ τη δικηγορία για πρώτη φορά ακούω με τέτοια ένταση. Να δημιουργείται, δηλαδή, ένα ψυχολογικό κλίμα που αποβαίνει σε βάρος της ευρυθμίας της διοίκησης και της ηρεμίας των ίδιων των υπαλλήλων”, είπε. 

Και πρόσθεσε: “Ας μιλήσουμε λοιπόν για εκείνους που παρανόμησαν και διέπραξαν ποινικά αδικήματα ή βαριά πειθαρχικά παραπτώματα. Αυτοί δεν έχουν θέση στο δημόσιο. Να αποφύγουμε όμως αυτόν τον τρόμο των επιόρκων διότι δημιουργεί κακό και στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην ηρεμία εκτέλεσης των καθηκόντων των υπαλλήλων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόντρα Ρουπακιώτη – εισαγγελέων – Η δήλωση του υπουργού που “άναψε τα αίματα”

Υπ. Δικαιοσύνης για το συνωστισμό στις φυλακές: Πρόβλημα ο επαναπατρισμός κρατουμένων

“Σπάνε” τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου αν γυρίσουν τα κλεμένα!

Η “αντζέντα” του Ρουπακιώτη για αλλαγές στις φυλακές – Τι θα ζητήσει από τον Σαμαρά

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS στα τρένα, παρουσία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Η σημερινή δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης, που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφορούσε περιπτώσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης 3
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ