Παρασκευή, 5 Ιουλ.
28oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυγουστιάτικος …πυρετός ενόψει ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυγουστιάτικος …πυρετός ενόψει ΔΕΘ

Τα κεφάλια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ από Δευτέρα, καθώς η ηγεσία του κόμματος θεωρεί σχεδόν δεδομένη την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του έτους.

Αφενός γιατί όπως λένε στην Κουμουνδούρου η κυβέρνηση Σαμαρά δεν αντέχει πολιτικά με την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τα όσα έχουν συμβεί με ΕΝΦΙΑ και ρώσικο εμπάργκο για παράδειγμα και αφετέρου γιατί το Μέγαρο Μάξιμου και η Χαριλάου Τρικούπη ποντάρουν στην…“βοήθεια” των δανειστών για το ζήτημα του χρέους που θα αποτελέσει το διακύβευμα των εκλογών σε συνδυασμό με την αντικατάσταση της τρόικας από μια task force.

Μάλιστα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και κάνουν λόγο για 50-50 πιθανότητες για πρόωρες εκλογές αναλόγως και των εξελίξεων στο μέτωπο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να συγκεντρώσει 180 βουλευτές.

Οι πληροφορίες πάντως της Κουμουνδούρου φέρουν το πρωθυπουργό να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2014 και δεν μπλοφάρουν ο ίδιος και το επιτελείο του και πιστεύουν ότι η ΔΕΘ θα αποτελέσει ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Γι΄αυτό το λόγο η Επιτροπή Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Γιάννη Δραγασάκη εντείνει τις εργασίες της ώστε να ολοκληρώσει τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος μέσα στον Αύγουστο ώστε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας να το παρουσιάσει κατά τη δική του επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Καθοριστική παράμετρος υποστηρίζουν επίσης από την Κουμουνδούρου για τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα είναι και οι δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου, εκτιμώντας ότι θα αποτυπώσουν τη καθίζηση της κυβέρνησης κυρίως λόγω ΕΝΦΙΑ και παρά τις όποιες κινήσεις ρετούς των αδικιών.

Διαβάστε

Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για το ρωσικό εμπάργκο – Συνάντηση με αγρότες για τα ροδάκινα

Σκουρλέτης: Να παρέμβει το ΕΣΡ για την κάλυψη της τροπολογίας που ψηφίστηκε για τα ΜΜΕ

Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: Και γραβάτα θα σε βάλει να φορέσεις!

Την απόσυρση του ΕΝΦΙΑ ζητά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε