Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες

Την άγρια κακοποίηση των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης και το photoshop για την αλλοίωση των φωτογραφιών τους καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τα σημάδια κακοποίησης των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης.

”Οι βασανισμοί κρατουμένων αποτελούν ντροπή για την Ελληνική πολιτεία

Στις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, είναι εμφανή τα σημάδια της άγριας κακοποίησης. Τόσο εμφανή μάλιστα, που δεν μπόρεσε να τα κρύψει η προφανής (άτεχνη γαρ…) αλλοίωση των φωτογραφιών. Είναι πια εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και για τον πλέον ευνοϊκά διακείμενο στην ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να πιστέψει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας. Το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian για τους βασανισμούς των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, καθώς και η ακόμα πιο πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για περιστατικό κακοποίησης νεαρών από αστυνομικούς, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένο φαινόμενο.

Δυστυχώς, θα πρέπει να επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων. Τα βασανιστήρια είναι ντροπή για μια δημοκρατική πολιτεία.

Απαιτείται η άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών για τη διερεύνηση του περιστατικού”.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωδικός – εξόρμηση στην κοινωνία: Η εντολή Μητσοτάκη και το ορόσημο της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί αλλά και οι βουλευτές που θα βρεθούν στις περιφέρειες τους για το Πάσχα, επιδιώκουν να επικοινωνήσουν δια ζώσης στους πολίτες τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης