Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οδυνηρός εκβιασμός της Κύπρου

Για "οδυνηρό εκβιασμό", στον οποίον οδηγήθηκε η Κύπρος "κάτω από το βάρος εκβιασμών και απειλών", κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.

“Η Κύπρος θα μπορούσε να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη αν αυτοί που διαχειρίστηκαν το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει το ΝΑΙ την περασμένη Παρασκευή. Και κυρίως αν η Κύπρος δεν έμενε απελπιστικά μόνη στο Γιούρογκρουπ”, ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμά ότι “με τη στάση τους στην υπόθεση της Κύπρου οι χώρες του Νότου πυροβόλησαν τα πόδια τους”, καθώς, όπως λέει, “το γενικευμένο κούρεμα στις καταθέσεις, μετά το δεδομένο της Κύπρου, πολύ σύντομα θα αποτελεί επιλογή και για τα δικά τους προγράμματα διάσωσης”.

Κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι “δεν έδωσε στήριγμα στην Κύπρο, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα με τους εκβιασμούς των δανειστών” και ότι “αρνήθηκε να δώσει στη Κύπρο, 2 μόνο δις από τα 50 της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, όταν το ελληνικό PSI κόστισε 4,5 δις στις κυπριακές τράπεζες. Αρνήθηκε ακόμα και τη δυνατότητα να παρέχει προσωρινή ρευστότητα μέσω του ELA, ώστε να ακυρωθεί το εκβιαστικό χρονοδιάγραμμα του Γιούρογκρουπ και να δοθεί χρονικό περιθώριο διαπραγμάτευσης στην κυπριακή πλευρά”.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στους “ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του καταστροφικού PSI για την Ελλάδα και την Κύπρο, που μας εγκάλεσαν για ανόητη επιλογή” και τονίζει: ¨”προφανώς, η δική τους νοημοσύνη δεν χωρά επιλογές σωτηρίας μιας χώρας και ενός λαού από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, παρά μόνο επιλογές υποταγής”.

Διαβάστε

Ν. Παπαδόπουλος: Να πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να περιορίσουμε τις συνέπειες

Τα σενάρια για το τι θα γίνει με όσους έχουν καταθέσεις σε Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου – Ποιες καταθέσεις και πόσο κουρεύονται

Λαγκάρντ: Η συμφωνία «αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος»

Τι θα γίνει από αύριο για τις δυο τράπεζες – Το σχέδιο για Κύπρου και Λαϊκή

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ