Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Πισθάγκωνα δεμένη η κυβερνητική τρόικα

ΣΥΡΙΖΑ: Πισθάγκωνα δεμένη η κυβερνητική τρόικα

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα είναι για τα μάτια του κόσμου εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι δεμένα πισθάγκωνα στις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Συζητήσεις «για τα μάτια του κόσμου» κάνει η κυβέρνηση με την τρόικα αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επισημαίνει ότι, ενώ η οικονομία και η κοινωνία ασφυκτιούν από την υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος, κυβέρνηση και τρόικα είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν μέχρι τέλους το κοινό και προαποφασισμένο σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Όλα τα υπόλοιπα είναι για τα μάτια του κόσμου», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «πέρα από τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους, που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι είναι αλυσοδεμένοι πισθάγκωνα στις μνημονιακές δεσμεύσεις. Δεν έχουν καμία άλλη εναλλακτική πρόταση, δεν έχουν καμία λύση μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα από τη μνημονιακή πολιτική».

Μόνο μια κυβέρνηση αποφασισμένη να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας, έναντι αυτών του κεφαλαίου και των δανειστών, μπορεί να δώσει ένα τέλος στον μνημονιακό κατήφορο, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τρόικα είχε διατυπώσει ενστάσεις για την συγχώνευση από τον Ιανουάριο;

Δανειστήκαμε 1,3 δισ. ευρώ με το ίδιο επιτόκιο

Σε κατάσταση αποπληθωρισμού η Ελλάδα μετά από 45 χρόνια!

Fitch: σταθεροποιούνται οι ελληνικές τράπεζες

Στο 9,5% το έλλειμμα του 2012 έναντι στόχου 7%!

Τεράστια πτώση τον Μάρτιο στα έσοδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε