Κυριακή, 24 Νοε.
9oC Αθήνα

Σάλος από την πρόταση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία!

φωτο αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ
φωτο αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα άρθρο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη που δημοσιεύτηκε στην Αυγή, με τίτλο “Από τη θεωρία στην πράξη”.

Στο συγκεκριμένο άρθρο μεταξύ άλλων ο βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3 προτείνει και την επιβολή διδάκτρων από τους μαθητές των δημοσίων σχολείων με σκοπό την βελτίωση των παροχών του εκπαιδευτικού συστήματος.

Σύμφωνα με την πρόταση του τα ετησια δίδακτρα θα ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 600 ευρώ τον χρόνο!

Συγκεκριμένα στο επίμαχο απόσπασμα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης αναφέρει:

“Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης – αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.

Σκοπός: Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ”.

Διαβάστε ολόκληρο το Άρθρο του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη ΕΔΩ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε