Τετάρτη, 27 Νοε.
11oC Αθήνα

Σάλος από τις μηνύσεις της Ρ. Μακρή – Τι λέει η δημοσιογράφος που συνελήφθη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η πρωτοφανής κίνηση της Ρ. Μακρή να υποβάλει μηνύσεις εναντίον εκδοτών και δημοσιογράφων για σχόλια που έκαναν εναντίον της έχει προκαλέσει σάλο.

«Είναι απαράδεκτο για ένα πολιτικό πρόσωπο να απαντά στην κριτική δημοσιογράφων με μηνύσεις και συλλήψεις. Η λογική της κατρακύλας είναι ο πάτος» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων από τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ κ. Ραχήλ Μακρή που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη της δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου, Δέσποινας Κονταράκη.

“Προφανώς δεν ήταν ρεπορτάζ ήταν ένα άρθρο γνώμης. Δεν σχολίασα μόνο την κ. Μακρή, αλλά και τη στάση του κ. Τσίπρα” είπε η δημοσιογράφος, τονίζοντας ότι επρόκειτο για την άποψή της ως δημοσιογράφου.
“Όλα αυτά εντείνουν την πόλωση” είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Δέσποινα Κονταράκη, “προσωπικά δεν έχω κάτι εναντίον της κ. Μακρή” είπε εκτιμώντας ότι η κίνηση εναντίον της ίδιας και των υπόλοιπων δημοσιογράφων είναι απόρροια ενός εκνευρισμού που επικρατεί στον πολιτικό κόσμο.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν στην εργασία της, ωστόσο λίγο αγρότερα, χθες τη νύχτα, αφέθηκε ελεύθερη.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ υπέβαλε μήνυση τόσο κατά της Δ. Κονταράκη όσο και εναντίον του δημοσιογράφου Γ. Κουβαρά, του εκδότη της εφημερίδας Αλέξη Σκαναβή, αλλά και κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη

Τα επίμαχα δημοσιεύματα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής τα οποία η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. θεώρησε ότι την θίγουν είναι τα εξής:

Το πρώτο:

Η ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ στάση του προέ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η αλήστου μνήμης κραυγή της ανεκδιήγητης Ραχήλ Μακρή των ΑΝ.ΕΛ., «ότι βάζετε αθώους στη φυλακή», είναι το λιγότερο τραγική. Ανερυθρίαστα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, συντασσόμενος εγκληματικά με την επιχειρη­ματολογία της Χρυσής Αυγής ότι η δίωξη των μελών της εί­ναι πολιτική!
Ανερυθρίαστα, η Ραχήλ Μακρή βάφτισε αθώ­ους εκείνους που έδιναν εντο­λές ή συμμετείχαν στα τάγμα­τα εφόδου, που ξεχύνονταν τις νύχτες στους δρόμους προς αναζήτηση θυμάτων. Εκείνους που έθρεψαν το μί­σος και οδήγησαν στις δολο­φονίες του Παύλου Φύσσα και του Σάχζαντ Λουγκμάν.

Και το δεύτερο:

Χορεύοντας με τον Μπαλτάκο και τον Κασιδιάρη

Η πρώτη αίσθηση, όταν αποκαλύφθηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη η συνομιλία του με τον Τάκη Μπαλτάκο, ήταν σαν το χτύπημα του κεραυνού. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός, ακόμη και γι’ αυτούς που γνώριζαν τις απόψεις Μπαλτάκου. Βλέποντας το βίντεο, με τον πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου καθισμένο κάτω από τις εικόνες να κουβεντιάζει με το χρυσαυγίτη εκπρόσωπο σαν καλός φίλος, που νοιάζεται για την τύχη του αλλά δεν μπορεί να τον βοηθήσει γιατί ο «μεγαλοαστός» πρωθυπουργός δεν τον καταλαβαίνει, ο αιφνιδιασμός έδινε τη θέση του στην αηδία.

Αυτό το αίσθημα, της αηδίας, δύσκολα θα δώσει τη δική του θέση σε οιοδήποτε άλλο. Ισως μόνο η λήθη θα το απαλύνει και τελικά θα το εξαφανίσει… Μέχρι να φτάσουμε στη λήθη, όμως, καλό είναι να αντιληφθούμε σε τι ακριβώς λούκι μπήκαμε από την ώρα που ο Κασιδιάρης αποφάσισε να μας κάνει δώρο αυτή την υψηλού επιπέδου συνομιλία του με τον Μπαλτάκο.

Πρώτον, η δημόσια ζωή μονοπωλείται πλέον από το «υλικό» που είτε διαθέτουν είτε υποστηρίζουν ότι διαθέτουν οι χρυσαυγίτες. Εννοείται ότι πρόκειται για παράνομο «υλικό». Ομως, τι σημασία έχει αυτό σε μια χώρα που έχει μάθει να τρέφεται με θεωρίες συνωμοσίας και να ζει σε περιβάλλον γενικευμένης καχυποψίας;

Δεύτερον, όχι μόνο οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες, αλλά και πολλά πολιτικά στελέχη άλλων κομμάτων, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ., αποδέχονται ουσιαστικά την άποψη ότι η κυβέρνηση υπαγόρευσε στη Δικαιοσύνη τη δίωξη της Χρυσής Αυγής! Η Ραχήλ Μακρή, μάλιστα, έβγαλε και δικαστική απόφαση, μιλώντας για «χούντα» (την κυβέρνηση) που θέλει να φυλακίσει «αθώους» (τους χρυσαυγίτες που κατηγορούνται για συγκρότηση, διεύθυνση και συμμετοχή εγκληματικής οργάνωσης). Σαν να μην υπάρχουν δολοφονίες, εγκληματικές πράξεις, αγκυλωτοί σταυροί και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε δει και καταγράφονται στη δικογραφία…

Τρίτον, άλλες πολιτικές δυνάμεις, ανάμεσα στις οποίες και στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος (ΠΑΣΟΚ), φθάνουν στο σημείο να υπαινίσσονται ότι ο Σαμαράς, επί των ημερών του οποίου έγινε η σφοδρή πολιτική σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή, είναι «ακροδεξιών τάσεων», άρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να το ξανασκεφτεί αν θα είναι στην κυβέρνησή του ή αν θα τον αποδέχεται ως πρωθυπουργό. Αυτά δεν τα λέει ο Βενιζέλος, αλλά ο Παπανδρέου και ο Ραγκούσης. Αυτοί, δηλαδή, που, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, πριν από δύο χρόνια, συγκυβερνούσαν όχι μόνο με τη Ν.Δ., αλλά και με τον ΛΑ.Ο.Σ., χωρίς κανένα ιδεολογικό πρόβλημα!

Διαβάστε επίσης:
Συλλήψεις δημοσιογράφων μετά από μήνυση της Ραχήλ Μακρή

Επίθεση Τατσόπουλου στη Ραχήλ Μακρή – Τι έγραψε στο facebook

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε