Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Σαμαράς: Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση, έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε”

Σαμαράς: Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση, έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε”

Την πεποίθηση ότι η χώρα μας ξεπερνά πλέον την κρίση επανέλαβε ο πρωθυπουργός,Αντώνης Σαμαράς, που παραχωρεί αυτήν την ώρα συνέντευξη τύπου στο Στρασβούργο μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

“Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση, ωστόσο έχει ακόμη πολλά να κάνει” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο Στρασβούργο, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, επέμεινε ότι πρώτη προτεραιότητα της Έυρωπαικής Ένωσης και ως εκ τούτου και της Ελληνικής προεδρίας είναι η εμπέδωση της ανάπτυξης της αποφασιστικής ενίσχυσης της απασχόλησης και της τόνωσης της πραγματικής οικονομίας μέσω επιβεβλημένων ενέσεων ρευστότητας.

Ο κύριος Σαμαράς αναφέρθηκε εκ νέου στις προτεραιότητες της Ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παράνομη μετανάστευση κάνοντας λόγο για μαφία, που εκμεταλλεύεται ανθρώπινες ζωές έναντι σημαντικού χρηματικού αντιτίμου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο μάθημα από την κρίση είναι ότι ΕΕ παρέμεινε ενωμένη, είδε κατάματα τις αδυναμίες της και ξεκίνησε να τις θεραπεύει και να τις ξεπερνά και προσέθεσε ότι καθήκον της Ελληνικής προεδρίας είναι να συνεχίσει απρόσκοπτα τη συγκεκριμένη πορεία. Ο κύριος Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διέψευσε ότι η Αθήνα έχει δεχθεί πιέσεις για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, μολονότι παραδέχθηκε ότι έχει διαπιστωθεί καθυστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ δεσμεύθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα για την κάλυψη του χαμένου εδάφους.

Κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Αντώνης Σαμαράς ευχήθηκε οι νέοι να παραμένουν στις πατρίδες τους και να “προκόβουν”, ένα θέμα, που όπως είπε βιώνει καθημερινά στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Σαμαράς στο Ευρωκοινοβούλιο: “Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και τίμησε την υπογραφή της”

Τα “καυτά” ραντεβού Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον – Ποιούς θα δει

Ελλάδα: Από την παραλίγο αποβολή στην… προεδρία της τάξης

Λοβέρδος: Μεταξύ ΔΗΜΑΡ και “58”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε