Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Σαμαράς: Η Ελλάδα να γίνει ένας πολύτιμος εταίρος της Κίνας

Σαμαράς: Η Ελλάδα να γίνει ένας πολύτιμος εταίρος της Κίνας

Σε συνέντευξή του ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενθαρρύνει την κινεζική συμμετοχή σε όλα τα έργα που μπορούν να συμβάλουν, ώστε η Ελλάδα να μετατραπεί σε μια «πύλη» ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη.

Η Ελλάδα «ανακάμπτει από την πιο σκληρή οικονομική κρίση που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες και είναι σήμερα σε καλύτερη θέση από ποτέ για να γίνει ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα» δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Όπως σημειώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, η Ελλάδα θεωρείται πλέον μια «νήσος σταθερότητας» σε μια περιοχή η οποία βιώνει ένα κύμα αποσταθεροποιητικών γεωπολιτικών εξελίξεων σε όρους οικονομικούς αλλά και πολιτικούς.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα έχει «βελτιώσει σημαντικά την αξιοπιστία της έναντι του υπόλοιπου κόσμου, και τώρα απελευθερώνει την αναπτυξιακή της δυναμική».
«Άρα ναι, είμαστε τώρα σε πολύ καλύτερη θέση —στην πραγματικότητα, στην καλύτερη θέση από ποτέ— ώστε να γίνουμε ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα στη δική μας περιοχή του κόσμου» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στις οικονομικές διαστάσεις της διμερούς συνεργασίας, ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση ενθαρρύνει την κινεζική συμμετοχή σε όλα τα έργα που μπορούν να συμβάλουν, ώστε η Ελλάδα να μετατραπεί σε μια «πύλη» ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη.
«Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας ακόμη εταίρος για την Κίνα. Μπορεί κάλλιστα να γίνει ένας ισχυρός “κρίκος” που θα συνδέει την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Κίνα, καθώς και μια “πύλη” για τις εμπορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη» κατέληξε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος μάλιστα στον «εποικοδομητικό ρόλο» που διαδραμάτισε πρόσφατα η Αθήνα στο ζήτημα των κινεζικών φωτοβολταϊκών κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, όταν κατάφερε να αποφύγει μια εμπορική σύγκρουση ανάμεσα στην Κίνα και την Ένωση.

Διαβάστε επίσης:
“Όχι άλλα λάθη” διαμηνύει το Μαξίμου

Το μυστικό της Αμφίπολης, ο Σαμαράς και ο… Καραμανλής

ΔΕΘ από τα παλιά; Πακέτο φοροελαφρύνσεων θα ανακοινώσει ο Σαμαράς;

Πράσινο φως για τη νέα επένδυση της Cosco στον Πειραιά – Τα οφέλη για το λιμάνι

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε